“Ciudad Origen”, el tercer llibre de l’escriptor vicentí Jordi Gonell

Es presentarà al Tecla Sala de l’Hospitalet el pròxim dissabte 14 de gener

La biblioteca Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat serà l’escenari, el pròxim 14 de gener i a les 18 hores, de la presentació del nou llibre de l’escriptor Jordi Gonell, “Ciudad origen”. És el seu tercer llibre. “Es posa de manifest la controvèrsia de l'ésser humà, i és un homenatge a l'art, la música, el teatre, l'escultura, la pintura, retalls d'escriptura amb figures retòriques. Un alegre cant que empeny la conquesta de la llibertat per sobre de les obligacions que en determinats moments poden entorpir l'estat d'ànim per ser una obligació establerta, no essent les obligacions tan properes a la persona com l'expressió artística, en moments en què entrar en el col·lectiu suposaria una restricció a virtuts pròpies que no poden ser mancades quan l'humà ha de sentir-se fort”, explica el vicentí.

foto 4 llibres

Ciutat origen esmenta en el seu relat “com Daniel transcorre per set ciutats diferents i imaginàries amb un significat variat. Els orígens de Daniel són els onatges, les tempestes protegides darrere el vidre, com la disfressa que envolta les ciutats amb els seus encants i els esdeveniments propis de l'escenari en l'entorn tradicional arrelat a l'origen de les persones, com també els fenòmens climàtics que atrauen Daniel per ser aspectes que aporten neutralitat. Totes les ajudes són necessàries per a mantenir-se, però millor fer-ho actuant, pintant, amb el cap ben alt” .

foto bona 2 CO

I afegeix que per sobre de la tristesa “per a Daniel aquest viatge vital és una aventura. Es manifesta el dubte que comporta el mateix estat d'austeritat, després de transcórrer en vetlla algunes nits per tal d'estalviar el necessari s'intueix el dilema existencial en la impossibilitat de trobar un treball en aquestes condicions no regularitzades, allunyat de la confortabilitat. Belles figures oníriques pròpies de l'intrínsec, el rellotge de sorra, reflex del pas del temps, la superstició més bàsica en l'ús d'una boina per tal d'abastir-se del necessari i continuar actuant en l'escenari de la llibertat.”

Redacció / Fotos: JG

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix