Mor Arata Isozaki, el creador del Parc de la Muntanyeta de Sant Boi

L’arquitecte japonès també va ser signar el projecte del Palau Sant Jordi de Barcelona

L'arquitecte Arata Isozaki ha mort avui dijous als 91 anys. El japonès és especialment conegut a Catalunya per ser el creador del Palau Sant Jordi, una de les joies arquitectòniques mostrades al món durant els Jocs Olímpics de Barcelona 92.

isozaki muntanyeta k1KE 510x287abc

També va signar el projecte d'accés al CaixaForum de Barcelona, en diàleg amb la fàbrica modernista Casaramona, el Parc de la Muntanyeta de Sant Boi de Llobregat i també va dissenyar el Pavelló Municipal de Palafolls, batejat com "el Palauet".

parc de la muntanyeta 1

Isozaki va definir el projecte de la recuperació de La Muntanyeta, un espai que constituïa un buit urbà, encara més subratllat pel veloç creixement que estava experimentant aquesta localitat baixllobregatina del cinturó de Barcelona. La seva proposta plantejava abordar la interrelació ciutadana i la intervenció paisatgística, però des d'una mínima transformació del territori. El concepte es basava a generar un “divertimento ambiental” de vegetació i circulacions ordenades en dos sistemes: un geomètricament rígid, vinculat a l'arquitectura, i un altre més orgànic i flexible, sobre la recuperació del paisatge. La proposta contemplava la creació de places, esplanades, un teatre a l'aire lliure, biblioteca, zones verdes, bosc i camins naturals.

El mestre japonès també va treballar sovint a Galícia o el País Basc on va idear, entre altres edificis i complexos. A escala internacional, el japonès va crear les estructures del Museu d'Art de Gunma (1974), el Museu d'Art Contemporani de Los Angeles (1986), el Centre de Convencions de Qatar (2011) o la Torre Allianz de Milà (2014).

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix