Llum verda a la renovació del Museu d’Eines del Pagès de Sant Climent

S’aposta per millorar l’accessibilitat del públic i renovar la xarxa de recollida d’aigües pluvials

El Museu d’Eines del Pagès de Sant Climent de Llobregat serà objecte d’una intervenció dirigida a adequar l’equipament a través de millores, tant en l’estructura de l’edifici com a l’àmbit de la seguretat.

018214

D’una banda, el consistori executa actuacions per aprofundir en la seguretat en cas d’incendi. En aquest sentit, està previst instal·lar extintors portàtils en cada planta, atesa la configuració de les zones exteriors del museu. Altrament, per a garantir una correcta evacuació de les aigües i evitar-ne l’afectació incontrolada sobre els paviments naturals d’aquests espais, es realitzarà una nova xarxa de recollida de les aigües pluvials que recollirà tots els baixants de les cobertes de porxos i edificis adjacents que hi aboquen, tant dels existents com de nova creació, i també una xarxa de drenatges soterrats per a recollir l’aigua d’infiltració de les parts descobertes de les plataformes. Totes les aigües pluvials recollides seran abocades directament a la riera, amb l’objectiu de mantenir-ne el cabal natural i evitar l’abocament d’aigua neta (com és la provinent de la pluja) a la xarxa de sanejament urbà i el seu posterior tractament.

018212

Recuperant la memòria rural

El Museu d’Eines del Pagès de Sant Climent es troba enclavat en les sales gòtiques de la rectoria i en el seu jardí adjacent. El centre va néixer amb la voluntat de retre un homenatge al passat agrícola del poble i a tota la ciutadania que va treballar la terra. Amb aquesta voluntat, el museu recull totes les eines que es feien servir durant l’etapa rural de Sant Climent, i la seva exposició està integrada per aportacions pròpies, fruit de dècades de treball al camp. Aquest equipament municipal es pot visitar tots els diumenges i dies festius des de les 11 fins a les 14 hores, tot i que també es pot sol·licitar accedir-hi a hores convingudes per a grups o persones interessades trucant al 936 580 791.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix