Es lliuren els Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat

L’acte es va celebrar al Prat de Llobregat on el Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat va concedir aquests guardons per distingir personalitats, col·lectius i projectes destacats en l'àmbit cultural, social, econòmic i ecològic

El Cèntric del Prat de Llobregat va ser escenari, el passat divendres 18 de novembre, de  l'acte de lliurament dels Premis de Reconeixement Cultural, que enguany va arribar a l’onzena edició. Aquests premis, convocats pel Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, van reconèixer dinou personalitats o experiències d'àmbits diferents pel seu caràcter innovador o integrador.

Captura de pantalla 2022 11 22 a las 12.36.25

Els guardons es van lliurar durant la Nit de la Cultura 2022, organitzada pel Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat i l'Ajuntament del Prat de Llobregat, a la qual van assistir més de 300 persones de múltiples àmbits i municipis. Durant l'acte, es van fer entrega els premis als guanyadors i guanyadores d'aquesta edició. A més va servir alhora per impulsar i donar la benvinguda a nous projectes emergents que, tot i les difícils situacions que estem vivint els últims anys, han trobat el seu espai per néixer.

A través de la Nit de la Cultura, es vol fomentar també la cohesió de la comunitat social i cultural del Baix Llobregat. Es pretén facilitar el coneixement mutu entre persones que treballen en diferents sectors i camps de coneixement, desvirtualitzar els projectes, institucions, entitats i treballadors i treballadores de diferents àmbits i posar de relleu la magnitud i qualitat de les activitats que es fan a la comarca del Baix Llobregat.

Captura de pantalla 2022 11 22 a las 12.36.59

A més dels finalistes i activistes culturals, l'acte també va comptar amb la presència de diverses autoritats. La Nit de la Cultura es va obrir amb unes paraules de benvinguda de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i es va cloure amb els parlaments de Genoveva Català, presidenta del Centre d'Estudis Comarcals, i de Joan Borràs, alcalde del Papiol, que hi va assistir com a delegat del Govern de la Generalitat i en representació del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

A més, La Nit de la Cultura va comptar amb la lectura dels poemes "Coneixement" i "Murs de Pere seca" de Joan Margarit (1938-2021), interpretats per Pere Prats, i amb l'actuació de The Gospel Prat Project.

GUARDONAT INDIVIDUALS (I) I COL·LECTIUS (C)

Premi Premi Jaume Codina i Vilà:

Amics Del Prat

elprat recon

 

Premi Núria Salán Ballesteros a experiències econòmiques

Soler i Sauret, d'àmbit comarcal (C)

Producciones el Barrio, d'Esplugues de Llobregat (C)

Ana Vidal Rabetllat, de Sant Esteve Sesrovires (I)

Captura de pantalla 2022 11 22 a las 12.35.08

 

Premi Joan Salvat Saladrigas a experiències socials

Congrés de dones del Baix Llobregat, d'àmbit comarcal (C)

Cuidando de ti. Asociación de Cuidadores SB, de Sant Boi de Llobregat (C)

Carlota Dobaño, del Prat de Llobregat (I)

Manuel Estellés i Badosa, de Sant Boi de Llobregat (I)

Jaume Funes, de Cornellà de Llobregat (I)

 

Premi Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat

Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya, que atorga la junta a una iniciativa dels territoris de parla catalana

 

Premi Narcís Prat Fornells a experiències ecològiques

Federació d'Agrupacions de Defensa Forestal del Baix Llobregat (C)

Espais Test Agraris, de Sant Vicenç dels Horts (C)

Lluís Tejedor Ballesteros, del Prat de Llobregat (I)

svh recone

 

Premi Gràcia Dorel-Ferré a experiències culturals

Projecte Mons, de Sant Just Desvern (C)

Llibreria Els nou rals, de Viladecans (C)

Josep Campmany, de Gavà (I)

Alizzz (Cristian Quirante), de Castelldefels (I)

Carmen Doorà, de Sant Boi de Llobregat (I)

mons

Premi Personalitat Baixllobregatina

Chanel Terrero, d'Olesa de Montserrat

Durant la gala es va confirmar que Sant Vicenç dels Horts serà la seu de XIII premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat, l’any 2024. Aquest fet és molt rellevant perquè serà l’any en què el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat celebrarà el seu 50è aniversari. El consistori ja està treballant per oferir a l’entitat un espai adequat i en col·laborar en tot el necessari per celebrar com cal l’efemèride.

Redacció / Fotos: Aj. El Prat-Aj. Sant Vicenç dels Horts-CECBLL

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix