El mestre Jordi Savall, Premi Tarradellas Persevera

 La segona edició del guardó es va celebrar a l’Església de Santa Maria de Cervelló

Cervelló va celebrar aquest cap de setmana la commemoració del retorn del president Tarradellas a Catalunya l'any 1977 amb diferents actes relacionats amb la seva figura com a fill il·lustre del municipi. Tot el Projecte Tarradellas va comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona.

276f8112 c1bf 42aa 9f8e e1f2ef8a6c2e

20221023 Premi Tarradellas Persevera grup

Un dels actes més destacats va ser el lliurament del Premi Tarradellas Persevera, en la seva segona edició que va tenir lloc ahir diumenge, a l'Església de Santa Maria de Cervelló, i que va recaure en la figura del mestre Jordi Savall, que va rebre el guardó en reconeixement de la seva brillant carrera professional musical.

El perfil

Músic català, especialitzat en la viola de gamba, la direcció d'orquestra i la recerca musicològica de música antiga. També ha conreat en menor grau el camp de la composició. És un dels especialistes en música antiga més reconeguts del món i pioner en la recuperació dels sons del Renaixement i del Barroc. Ha enregistrat més de 200 àlbums, ha creat música per al cinema, i cada any ofereix més de 150 concerts gràcies a una curosa planificació dels seus projectes. Durant mig segle s'ha dedicat a l'empresa titànica de recuperar els llegats musicals de desenes de cultures i èpoques i en el camí s'ha convertit en un treballador incansable per la pau entre els pobles.

Ff0e WWAAIdx8m

Els premis Tarradellas Persevera són un reconeixement a accions, persones o entitats relacionades amb el valor de la perseverança tan característic del president Tarradellas, arrelat també a l'esperit del poble de Cervelló, i pel foment d'actituds constructives com la voluntat de diàleg, la capacitat de negociació o el respecte.

Altres activitats

Dins dels actes previstos, divendres es va presentar el llibre "Tarradellas, una certa idea de Catalunya" de l'historiador Joan Esculies a la Biblioteca municipal. A més, es  va projectar el documental "Tarradellas, govern d'unitat" al Centre Cívic l'Ateneu, on també es va fer un sopar amb l'"omelette" d'agermanament amb Saint-Martin-le-Beau, la localitat francesa on Tarradellas va viure el seu exili.

FfqNSvCX0AAJV5G

FfsluPAWIAI3ur4

FfqNhrVX0AIlq4E

Redacció / Fotos: Arxiu-Diputació Barcelona-Aj. Cervelló

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix