El Grup Social ONCE, premiat al Festival de Cinema de Sant Andreu

La gala se celebrarà avui, 15 d’octubre, al Teatre Núria Espert del municipi baixllobregatí

El Festival Internacional de Cinema de Sant Andreu de la Barca ha anunciat que el Premi Oriana a la Ciència i la Salut en la seva desena edició de 2022 ha estat atorgat al Grup Social ONCE.

El jurat ha valorat “l'enorme labor social realitzada pel Grup Social ONCE aconseguint d'aquesta manera invertir en la salut de les persones amb discapacitat per la via de facilitar la seva inclusió”. Per a recollir el guardó assistiran a la gala, a celebrar el pròxim 15 d'octubre en el Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca, el delegat Territorial d'ONCE a Catalunya, Enric Botí i el director de l'Agència ONCE de Molins de Rei, José Manuel Blancar.

Una gala que per primera vegada comptarà amb audiodescripció per als assistents. “Iniciatives com els Premis Solidaris Grup Social ONCE; el compromís de crear 25.000 ocupacions per a persones amb discapacitat durant els pròxims deu anys; o el suport a diferents Grups de Recerca i Innovació en l'àrea de la discapacitat són tan sols la punta de l'iceberg”, assenyala l’Oriana Festival.

social ONCE ensena disposicion sociedad 1686142565 158957364 667x375

Durant aquests anys Grup Social ONCE s'ha convertit en el major ocupador de persones amb discapacitat a Espanya, facilitant un millor desenvolupament personal i augmentant l'autoestima i percepció de vàlua personal, així com augmentant la seva capacitat d'independència. El treball de Grup Social ONCE “mostra a més la realitat de persones amb discapacitat visual greu en treballs cinematogràfics com Si Talía fora cega d'Antonio Gil Aparicio (nominada en l'Esment Especial Més que Capacitats) ens han de fer reflexionar i valorar la realitat de les persones amb discapacitat. Aquesta problemàtica no és una cosa minoritària si no que és una realitat social que afecta gran quantitat de persones i en la qual tots podem aportar el nostre granet de sorra simplement comprenent la pluralitat de realitats que tanca el nostre context.”

El X Premi honorífic es lliurarà a Mireia Ros per la seva destacada labor d'interpretació, direcció i producció tant en cinema, teatre com a televisió durant més de quatre dècades. També comptarà amb l'assistència de personalitats rellevants del panorama audiovisual català i estatal com Eli Terri, Cristina Gamiz, Miki Esparver, Pep Munné, Octavi Pujades, Esteve Rovira o Mingo Rafols.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix