L'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat compra l'Espai Corberó

El consistori l’adquireix per tres milions d'euros la singular finca, que també es coneix com a Casa dels Cecs, una construcció, que suma 1.995 metres quadrats de sostre construït, està protegida i emmarcada en el conjunt històric del carrer Montserrat

L'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat ha adquirit als hereus de l'escultor Xavier Corberó (1935-2017) l'anomenada Casa dels Cecs, un espai singular ubicat en el número 100 del carrer Església, que passa a ser públic. Amb l'adquisició, per tres milions d'euros, a més d'incorporar un nou equipament, també es vol reivindicar el llegat de l'artista, vinculat al municipi baixllobregatí. 

cecs 2

"Durant mig segle, l'Espai Corberó ha actuat com a nucli d'atracció de creativitat de portes endins. Ara, ho adquirim amb vocació d'obrir-lo a la ciutadania", ha dit l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz. I ha afegit que "s'està treballant en un pla d'usos que, en tractar-se d'un equipament singular, serà també singular."

cecs 3

Per aquest acord, el consistori adquireix l'espai, que conté elements que formen part del conjunt de l'obra, com diverses escultures de Xavier Corberó repartides de manera lliure.  Durant la presentació, Midu Rica, vídua de l'artista, ha expressat la seva satisfacció del fet "que hagi estat l'Ajuntament el comprador, ja que sabem que així es mantindrà l'esperit" que va guiar Xavier Corberó "durant 15 anys de dedicació absoluta a la creació d'aquesta obra."

L'edifici
També coneguda com a Espai Corberó, la Casa dels Cecs es compon, bàsicament, d'un cos lateral, edificat en planta baixa perpendicular al carrer Església i que abasta tota la longitud de la finca, diversos patis, basses d'aigua i una segona construcció. El sostre construït total és de 1.995 m2 en una parcel·la de 2.055 m2 on hi ha diverses construccions i patis. 

OH 6 04 EDITORIAL PRODUCTO 17

Al soterrani, amb accés a peu pla des del passatge del Baix Lloc, hi ha un auditori amb un aforament de 250-300 persones. Aquest espai, d'uns 700 m2 de superfície, és de planta lliure, amb un sostre de volta rebaixada de formigó, sense cap columna de suport, i és de gran interès arquitectònic per la singularitat de la seva estructura i composició. 

WhatsApp Image 2022 10 04 at 12.50.28 PM

A l'interior de la parcel·la, entre dos patis, s'aixeca una altra edificació, sense ús concret, formada a base de forjats de formigó armat i arcs de mig punt i escales, també de formigó armat, tot formant una sèrie de dependències i terrasses obertes o semitancades i amb una alçada diversa, fins a planta baixa i tres pisos, algunes amb vidres i d'altres obertes completament al paisatge. 

Jornades de portes obertes 

L'alcaldessa ha anunciat que es faran jornades de portes obertes guiades durant el cap de setmana del 12 i 13 de novembre, amb reserva prèvia. L'espai també acollirà el 18 d'octubre l'acte de celebració de les Noces d'Or, en què l'Ajuntament homenatja les parelles d'Esplugues que fan 50 anys de casades. 

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix