L’exalcalde de Sant Feliu de Llobregat s’estrena com escriptor

Jordi San José ha presentat el llibre 'Estimades Families', en el qual fa visible la diversitat de les realitats familiars que hi ha a la majoria de centres educatius de Catalunya

L'exalcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, s'ha estrenat com a escriptor amb el llibre 'Estimades Families', en el qual fa visible la diversitat de les realitats familiars que hi ha a la majoria de centres educatius de Catalunya. Valent-se de la pròpia experiència, l'autor narra la peripècia vital de dos professors, Anna i Miquel, amb els quals s'identificaran molts docents. El llibre, segons l'editorial Eumo que el publica, és un cant a la comunitat, a les famílies i a l'amor pels fills, i un elogi a la contribució integradora que fan els centres educatius més enllà de l'aula.

FdUasG3XoAA0zih

És el primer llibre de San José, que arribarà a les llibreries el 5 d'octubre i en el qual l'autor elogia la institució de la família “que tant s'ha transformat en els últims temps i que tant ha eixamplat el seu abast semàntic”. Segons San José, “aquest no és un assaig sobre la família, és un text per remarcar el paper decisiu de l'amor com a raó de ser de totes les formes de família”. “No és un llibre de teoria de la institució familiar, però s'aborden temes com la pobresa, la violència de gènere, la diversitat cultural, els prejudicis per raons religioses, etc.”, detalla.

Alumnes i famílies que l'autor ha conegut i tractat es converteixen en personatges de les històries que es van creuant al llarg del llibre, que explica les peripècies en un institut de secundària de l'àrea metropolitana barcelonina, on Anna, professora novella, i Miquel, professor a les portes de la jubilació, comparteixen reflexions, alegries, reptes i dilemes fruit de la seva relació amb tots ells.

780 0008 5340666 72232eb14eafcc7abe813c76a7cfcc67

En cadascun dels deu capítols, com deu mesos té un curs lectiu, els lectors s'aproximaran a les necessitats d'un tipus de família: tradicional, monoparental, homoparental, d'acolliment, adoptiva, monolingüe o plurilingüe, i les demandes que fan en el sistema educatiu. Segons l'autor, independentment de les característiques, trajectòries i problemes que distingeixen cada família, totes basen el dia a dia en un amor incondicional als fills.

San José, bon coneixedor de tot el que retrata, adopta un punt de vista optimista i respectuós, i subratlla el paper decisiu dels centres educatius i de tot el sistema, docents, famílies i ajuntaments en la cohesió social. En un món que tendeix a l'individualisme i a la superació dels valors tradicionals, San José recorda que la família, independentment de qui la conformi, segueix sent un element indispensable perquè la societat avanci millor, més feliç, cohesionada, igualitària i lliure.

4296fa41aeeb5fe37b1f2d5a74dcbb1d

Jordi San José va ser alcalde de Sant Feliu de Llobregat entre 2011 i 2019, professor de secundària durant 15 anys i des del 2017 ell i la seva esposa són família d'acolliment.

Redacció / Fotos: Arxiu-Eumo

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix