Comença l’Altaveu 2022, el festival públic de música de Sant Boi

Van rebre els guardons de l’edició d’enguany Santiago Auserón, Enric Cassasses, Mariola Membrives, The New Raemon, Anna Ferrer, la Biblioteca Vapor Vell i l'Orchestra Fireluche

Des d’avui divendres 9 fins a l'11 de setembre Sant Boi de Llobregat viurà la 33a edició de l'Altaveu, un dels pocs festivals de música públics de Catalunya. La programació aposta per la qualitat i la diferència, amb estrenes úniques, talents emergents i artistes singulars.

santiago auseron

D’altra banda, el jurat dels Premis Altaveu 2022 va destacar ahir dijous 8 de desembre la trajectòria de Santiago Auserón com "un mestre inquiet i compromès que forma part de la banda sonora de moltes de les nostres vides". L’acte es va fer a Can Massallera.

El poeta Enric Cassasses va rebre el Premi Alça la Veu, per "una veu que s'alça i arriba a l'ànima, que crida en silenci i canta en companyia". També es va reconèixer el treball de Mariola Membrives , "una artista amb majúscules", que ha tornat a demostrar la seva valentia amb el disc 'La Babilonia' i les seves lletres alliberadores. De The New Raemon, el jurat va voler felicitar els quinze anys de 'A propósito de Garfunkel' i valorar alhora la seva "constància i capacitat creativa."

Festival Altaveu

"Sola dalt de l'escenari", es diu d'Anna Ferrer, "demostra que la tradició es pot convertir en el fet més present i potent", com passa amb el disc 'Parenòstic', que ha impressionat el públic. Un altre reconeixement va ser per a l'Orquestra Fireluche i el seu integrant màgic, Pau Riba, que "ens han regalat 'Segona florada' i ens han fet sentir felicitat i agraïment."

De la Biblioteca Vapor Vell, el jurat va destacar que ha esdevingut, durant les darreres dues dècades, "un centre de referència pel que fa a la documentació i divulgació musical contemporània.”

lagartija

L'Altaveu, un dels festivals públics amb més recorregut i evolució del país, aposta per la diferència i la singularitat, desmarcant-se dels circuits massius i comercials. En són alguns exemples l'estrena de 'Homenaje a la generación del 27' de Lagartija Nick, la revisitació que Marcel Bagés i el David Soler faran del mític disc ' The Dark Side of the Moon ' de Pink Floyd o la destacada participació d'artistes locals amb els Hip Hop Horns Collective.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
170

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix