Jaume Plensa ingressa a la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando

L’artista, veí de Sant Just Desvern, ha estat triat com a acadèmic numerari de la secció d'Escultura

La Real Acadèmia de Bellas Artes de San Fernando (RABASF) ha triat l'artista Jaume Plensa com a acadèmic numerari de la secció d'Escultura, una candidatura que va ser presentada per Juan Bòrdes, Simón Marchán i Víctor Nieto, segons assenyala l'entitat cultural en una nota.

plenseta santjsut 1

Plensa (Barcelona, 1955) és un dels artistes amb més trajectòria internacional. Les seves escultures, habitualment de gran format, estan repartides per països com França, Japó, Anglaterra, Corea, Alemanya, Canadà o els Estats Units. Entre les més destacades es troben la Font Crown, una instal·lació a The Loop de Chicago.

L'obra del santjustenc és sinònim d'experimentació de nous materials: treballa amb vidre, resines, aigua, llum i so. La seva faceta més coneguda és l'escultura en espais públics, on sol concebre escultures amb una escala i dimensions d'acord amb l'arquitectura propera.

Jaume Plensa

A més de la Font Crown Fountain a Chicago, el 2005 va realitzar 'Breathing' per a la BBC de Londres; el 2007, 'Conversation à Nice' a la Plaça Masséna niçarda; i, a l'any següent, 'Ànima de l'Ebre' per a l'Exposició de Saragossa (2009), 'Echo', en The Madison Square Park de Nova York, el 2010, 'Wonderland' a Calgary en 2018, o, més recentment, 'Julia' en la Plaza Colón de Madrid.

L'artista català ha rebut nombrosos reconeixements internacionals: la Medalla des Chevaliers des Arts et Lettres de França (1993), Premi de la Fondation Atelier Calder (1996), és Doctor Honoris causa per la School of the Art Intitute de la Universitat de Chicago (2005), Premi Nacional d'Arts Plàstiques (2012) o el Premi Velázquez d'Arts Plàstiques (2013).

Redacció / Fotos: Arxiu-RTVE

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix