El Mamut Venux de Sant Vicenç celebrarà el vint-i-cinquè aniversari

S’ha organitzat una mostra de bestiari d’arreu de Catalunya i dues cercaviles simultànies a més d’un concert musical el pròxim dissabte 2 de juliol

El Mamut Venux celebrarà el seu vint-i-cinquè aniversari. I ho farà amb un seguit d’actes organitzats per la Colla de Diables Àngels Diabòlics, que va tenir la iniciativa de crear una de les bèsties de foc més singulars ara fa un quart de segle.

llibret bestiari DIGITAL

Així, Sant Vicenç dels Horts celebrarà aquesta efemèride amb colles convidades de tot Catalunya. L’Ajuntament i l’entitat organitzaran una festa d’aniversari el pròxim dissabte 2 de juliol, a partir de les 18 h, a la plaça de la Vila, on el veïnat podrà conèixer fins a vint-i-quatre d’aquestes creacions carregades de simbolisme i d’allò més espectaculars.

MV20140117 050

El regidor de Cultura, Isidre Bautista, ha celebrat la normalització de les festes un cop aixecades les restriccions pandèmiques: “Ha valgut la pena esperar un any per celebrar plegats aquest esdeveniment i situar Sant Vicenç dels Horts a l’epicentre del bestiari català. Des de l’Ajuntament felicitem públicament a la Colla d’Àngels Diabòlics i al Mamut Venux, per l’aniversari i per la gran tasca que desenvolupen.”

Programa d’activitats

Tot plegat començarà a les 18 hores amb la plantada de bèsties, una mostra dels bucs insígnia de les colles de diables convidades. A les 21.30 h, s’iniciaran a la plaça de la Vila dos recorreguts simultanis amb els itineraris següents:

  1. Sortida de la plaça de la Vila, c. de Rafael Casanova, c. de Barcelona, c. d’Antoni Mampel, i arribada la plaça de Narcís Lunes
  2. Sortida de la plaça de la Vila, c. de mossèn Jacint Verdaguer, i arribada a la plaça de Narcís Lunes

Cap a les 22.30 h es faran els lluïments i petada final, i després hi haurà un concert a la pista annexa del Poliesportiu Sant Josep.

E3thJKcXwAgqyny

E6llFr8XIAY0DmL

Com a fi de festa, s’organitzarà el Venuxfest a la pista annexa al Poliesportiu Municipal Sant Josep: a les 23.45 h, hi haurà un concert de Chikato i, en acabat, cap a les 1.30 h, se celebrarà una festa Flaixbac.

El Mamut Venux

La figura del mamut fa referència a la troballa d’un fragment de defensa (ullal) de mamut que es va trobar a Mas Duran l’any 1886. El nom Venux és una adaptació del nom d’uns dels copatrons de la vila, Sant Venust. Aquesta bèstia de foc destaca en el món del bestiari festiu pel fet de ser d’una tipologia atípica (mamífer prehistòric) pel fet d’estar feta amb materials de construcció diferents als habituals en aquest món i per l’espectacularitat de les enceses i lluïments amb pirotècnia.

EQ69iJIXsAELZsh

L’any 2016 va guanyar el primer premi del Festival d’Encesa de Bèsties d’Artesa de Lleida. El mateix any van posar el nom del Mamut Venux al parc que ocupa l’antic emplaçament del Col·legi Joan Juncadella a Sant Vicenç dels Horts. Des dels seus orígens s’ha passejat per tota la geografia catalana i també ha viatjat a Holanda (2005) i a França (Tuïr, 2013).

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç Horts-Colla de Diables Àngels Diabòlics

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix