Chanel enlluerna i queda tercera a Eurovisió 2022

La d’Olesa de Montserrat va assolir el millor resultat per a Espanya al festival de la cançó  des de 1995 amb la cançó ‘SloMo’ i amb una actuació impecable

No va poder guanyar, però va ser tercera classificada d'Eurovisió 2022 amb la cançó 'SloMo', el millor resultat per a Espanya des de 1995. Força, poder, sensualitat... Chanel ho va donar tot sobre l’escenari de Torí per a sobresortir en la gran final. Ni el joc de llums ni tampoc l'espectacular pirotècnia han enfosquit a la representant espanyola, que ha hipnotitzat a l'audiència amb el seu doll de veu, clavant cada moviment de la coreografia, igual que tot el seu equip de ball: el collbatoní Pol Soto, Raquel Caurin, Exon Arcs, María Pérez i Josh Horta.

12962261 6dac 4642 a97f 46dba84a4c6b 16 9 discover aspect ratio default 0

Molt feliç

Chanel es va mostrar feliç al final de la gran final i va declarar sentir-se “guanyadora des d'abans de baixar de l'escenari” després de”'haver-lo donat absolutament tot'”.  “Això ha estat un somni i ara mateix ens estem adonant”, va afegir sobre aquest “triomf” que ha agraït a tots els que li han donat el seu suport. “Hem sentit aquesta energia”, va apuntar l'artista, que ha rebut fins i tot un missatge del president del Govern, Pedro Sánchez.

chanel directo eurovision kiY U17093795299KLB 624x385El Correo

Chanel va voler dedicar-li el seu podi a la seva família, inclosa la que roman a Cuba i que va seguir el festival des de l'illa. En honor d'aquestes arrels, el pare (català) d'aquesta artista nascuda a l'Havana i criada a Barcelona va seguir la gala des de la graderia amb una bandera gegant de l'illa, al costat del seu germà portant una d'Espanya. “En la mescla està l'essència”, va subratllat.

“Em sembla preciós que hagi guanyat Ucraïna. Els hem secundat des del minut 1 i ens semblen increïbles artistes”, va comentar respecte dels guanyadors, el grup Kalush Orchestra, impulsats per una ona de solidaritat europea a causa de la invasió russa. No va voler comentar no obstant això si, de no haver existit aquest conflicte, el resultat del festival podria haver estat més beneficiós per a ella: “No tenim ni idea. Nosaltres hem estat enfocats en el nostre.”

img2.rtve

Va tenir igualment unes paraules per al seu predecessor en la classificació, el britànic Sam Ryder, amb el qual es va fondre en una abraçada al final de la gala i del qual va dir que és “un 'gentleman', una persona molt bonica i un artista increïble.”

“Ara mateix estic tan tova del cor que diria que sí que tornaria a Eurovisió, però és just que uns altres visquin això, que és increïble, però que cal ser molt fort i tenir un equip com aquest”, va afegir, abans de llançar-li aquest envit per a pròximes edicions a l'autor de 'SloMo', Leroy Sánchez. En aquesta línia, va animar també a tots els artistes que vulguin seguir els seus passos en la pròxima edició de Benidorm Fest: “Dels covards no s'ha escrit res; l'art ha de prevaler sempre, amb humilitat i amb cor”.

FSwo7tBXsAA0HDH

La seva victòria en aquesta preselecció per a Eurovisió va ser agredolça, perquè va estar plena de comentaris entorn d'un possible 'tongo' enfront dels seus competidors. “Sempre dic que no treballo per als altres, només per a mi, per a l'equip, no per a la mala energia de fora, només per a la bona. I si han callat boques, no he fet res per a això, només per un treball que ha nascut del cor”, ha indicat sobre aquest tema.

Captura de pantalla 2022 05 15 a las 0.44.18

En la seva trobada amb la premsa, Chanel s'ha assabentat que Espanya s'ha ofert a acollir el festival en 2023 en cas que Ucraïna no pugui. “M'agradaria qualsevol costat, però Barcelona és el meu bressol i Madrid és la meva llar”, va apuntar en ser preguntada per on li agradaria que recaigués la seu. 

Olesa van viure amb ‘passió’ el festival

Els habitants d'Olesa de Montserrat van viure amb 'passió' la nit d’ahir dissabte, totalment rendits a la seva conciutadana Chanel. Ple total en el Teatre de la Passió, amb un aforament per 1.490 persones, en un acte organitzat per l'Ajuntament per seguir el festival a través d'una gran pantalla, amb lliurats seguidors, molts d'ells bandera espanyola en mà, i uns altres amb pancartes com 'Chanelàs, quin equipàs. Tots amb Chanel'.

FSvWli3WQAIh4S1

Durant tota la tarda hi va haver moviment al voltant del lloc, amb molts veïns d'Olesa que van veure créixer la cantant i ballarina, nascuda a Cuba el 1991, però que resideix a la localitat des que comptava tres anys. Els seus avis Leonor i Antonio, així com els seus oncles, van seguir gairebé sense respirar l'actuació de la seva neta i neboda des de Torí, on li van acompanyar els seus progenitors i la seva germana.

FSvWli4WUAAjPIK

Abans de l'actuació de Chanel, Leonor Bergé va recordar que ja de molt petita li deia a la seva neta que aprengués molt: “Quan siguis gran i famosa, la iaia vindrà i et portarà les maletes. I mira fins a on ha arribat”, va proclamar l'àvia. Tampoc va oblidar que quan va guanyar el Benidorm Fest li va dedicar el premi a ella i a l'avi Antonio, la qual cosa els va fer saltar les llàgrimes, mentre la seguien des de la seva casa.

En un acte en el qual també va estar present la seva primera professora de dansa, Jeny Poquet, emocionada per on ha arribat la seva alumna, l'alcalde d'Olesa, Miquel Riera, va voler enviar “força i energia” a la cantant i va recordar que al poble “hi ha molt talent”, un lloc en el qual “han nascut i crescut moltes vocacions”, tant artístiques com d'altres àmbits del coneixement. Per al mandatari municipal, Chanel transmet “energia i naturalitat” i amb el seu art “ha posat Olesa en el mapa del món”.

FSvWli7WYAE OQO

Abans de connectar amb el festival, en l'acte es va emetre un breu vídeo en el qual Chanel, en català, va agrair el suport que va rebre del seu poble. “Visca Olesa i que em sento súper orgullosa”, els va llançar als seus seguidors, que l'han acollit amb un fragorós aplaudiment.

Guanya Ucraïna

La banda ucraïnesa Kalush Orchestra i el seu tema 'Stefania' van aconseguir una important victòria no sols musical, sinó també moral i mediàtica, en fer-se amb el micròfon de vidre cantant a la mare pàtria. En una gala celebrada en el Pala Olímpic de Torí (Itàlia), la seva candidatura es va imposar a les del Regne Unit, segona.

FSwnXSPXoAMskYl

En aquesta ocasió ho ha fet amb 631 punts, 439 d'ells de l'audiència, la màxima atorgada pel vot popular, i s'ha imposat així en un 'top 10' integrat a més pel Regne Unit (466), Espanya (459), Suècia (438), Sèrbia (312), Itàlia (268), Moldàvia (253), Grècia (215), Portugal (207) i Noruega (182).

Captura de pantalla 2022 05 15 a las 0.57.43

Vint-i-cinc països, dels quaranta que inicialment van prendre part de la competició, van arribar a aquesta gran final que va arrencar des de la Piazza San Carlo de la ciutat amb la música de 'Give Peace A Chance' de John Lennon, una al·lusió clara a la invasió russa.

Marçal Fontanals / Fotos-Vídeo: RTVE-Aj. Olesa de Montserrat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
176

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix