Les ciutats del Delta, unides per a la innovació econòmica i científica

Els alcaldes i alcaldesses de Gavà, Castelldefels, Prat, Viladecans i Sant Boi constitueixen el Consell del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) InnoDelta

Els alcaldes i alcaldesses de Castelldefels, Maria Miranda; Gavà, Gemma Badia; el Prat, Lluís Mijoler; Sant Boi, Lluïsa Moret, i Viladecans, Carles Ruiz, han constituït el Consell del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) InnoDelta. La creació del Consell, màxim òrgan de governança del PECT, comporta la posada en marxa o acceleració de diversos programes d’innovació impulsats pels cinc ajuntaments i els centres de recerca Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i el Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l’Enginyeria (CIMNE).

FRMYYLOX0AE3eWm

A l’acte de constitució del Consell han assistit, a més, la directora de l’ICFO, Sílvia Carrasco, i el director general del CIMNE, Eugenio Oñate. A més, han estat convidats representants de les entitats sòcies col·laboradores: l’associació InnoBaix, l’associació FeinArt, l’associació del Clúster Food Service de Catalunya, la Fundació per la Universitat Oberta de Catalunya, Sant Boi Empresarial, l’Associació Empresarial de l’Hospitalet i el Baix Llobregat, la Fundació Ciutat de Viladecans i el Club d’Empresaris Viladecans.

FRMYYLOWYAEodlS

Els PECT són projectes promoguts per la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General de l’Administració Local, en el marc de l’Estratègia Risc3Cat i la subvenció del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional 2014-2020 (PO FEDER). Es tracta d’un procés col·laboratiu entre els diferents ajuntaments, institucions universitàries i socis col·laboradors relacionats amb la recerca i la investigació. Els objectius del PECT InnoDelta són conferir una millora de la competitivitat del territori Delta en potenciar la capacitat innovadora de les pimes, el foment de l’emprenedoria en sectors estratègics del districte industrial sud de l’àrea metropolitana i, en general, en el conjunt de la societat per l’impacte de les operacions que es duran a terme mitjançant el treball en xarxa del conjunt de laboratoris públics territorials.

FRMYYLPXwAE7Ny7

Els projectes municipals que els ajuntaments volen finançar són el Delta On Start-UP, de Castelldefels; el Delta Social Cobol Lab, de Sant Boi; el Delta Logistics & Mobility Lab, del Prat, i el Delta Eco Circular Lab, de Gavà. Viladecans presenta dos projectes: la Plataforma Dades i Coneixement i el Delta IoT & IA Lab, a més de l’acció de coordinació i seguiment general del PECT. 

El Projecte PECT InnoDelta s’estructura en tres àmbits d’intervenció:

  • La Plataforma Delta Coneixement,que ens permetrà recollir, compilar i analitzar dades estratègiques per fer diagnosi i facilitar la presa de decisions a escala Delta del Llobregat. I que ajudarà a realitzar una correcta diagnosi del territori basada en evidències.
 
  • La Xarxa Delta LABSestà formada per diversos LABS públics especialitzats que permetran treballar els reptes territorials, no només amb la transversalitat de la 4Hèlix, sinó també des de la perspectiva de l’especialització (logística i mobilitat, tecnològica, social i ecològica), especialització que respon a les fortaleses i expertesa de cada ciutat.
 
  • La Plataforma Delta Emprèn. Dissenyada per potenciar l’emprenedoria de base tecnològica i especialitzada en els àmbits de la fotònica i la manufactura avançada aplicada principalment a les indústries agroalimentàries, sistemes industrials i indústries culturals i basades en l’experiència (esport i turisme). El prototipatge i les solucions aconseguides a la xarxa Delta LABS generaran noves oportunitats des de l’acceleració i la incubació de les idees i els projectes en aquesta Plataforma.  
 

El pressupost de les nou operacions amb què compta el PECT InnoDelta és de 4.335.786,72 € amb una subvenció del 50% (2.167.893,36 €), cofinançada entre els socis participants i la Generalitat de Catalunya a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (PO FEDER de Catalunya 2014-2020).

  • Coordinació PECT InnoDelta. Ajuntament de Viladecans, 215.250,00 €
 
  • Emprenedoria Fotònica (ICFO). Institut de Ciències Fotòniques, 328.860,32 €
 
  • Emprenedoria High Tech-Tecnologies Manufactura Avançada (CIMNE), 385.468,90 €
 
  • Plataforma de Dades i Coneixement. Ajuntament de Viladecans, 651.841,00 €
 
  • Delta IoT & IA Lab. Ajuntament de Viladecans, 506.524,52 €
 
  • Delta Social Coboi Lab. Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, 681.158,40 €
 
  • Delta Ecocircular  Lab. Ajuntament de Gavà, 489.326,24 €
 
  • Delta Logístics & Mobility Lab. Ajuntament del Prat de Llobregat,264.079,00 €
 
  • Delta On Start-Up. Ajuntament de Castelldefels, 813.278,34 €
 

El total de la despesa elegible del PECT INNODELTA és de 4.335.786,72 €.

El cofinançament demanat al PO Feder de Catalunya 2014-2020 és de 2.167.893,36 €.

Redacció / Foto: Ajuntaments Gavà i Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix