La Unió de Cooperadors opta als Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme

La rehabilitació de l’edifici de la Rambla de Gavà és una de les cinquanta-vuit obres seleccionades entre 434 propostes

La rehabilitació de la Unió de Cooperadors ha estat seleccionada en la seixanta-quatrena edició dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme. Un procés de remodelació d’un edifici emblemàtic projectat per l’arquitecte Josep Torres Clavé que va néixer com una cooperativa l’any 1936.

cooperadors 200422

La seva remodelació respon a la voluntat de recuperar la funció original de l’edifici, adaptant-lo a les necessitats i al context actual. La nova Unió de Cooperadors obrirà pròximament les portes convertida en un referent d’innovació socioeconòmica i fórmules properes a l’economia social i al cooperativisme.

uc1

El projecte de reforma, projectat per l’arquitecta Meritxell Inaraja, ha buscat retornar l’edifici a l’estat original i dotar-lo de les prestacions pròpies d’un edifici d’ús públic contemporani. Amb aquest objectiu s’han eliminat els elements superflus que s’havien afegit a l’obra originària, i s’ha prioritzat la recuperació de la façana principal i els colors primitius, i la conservació dels elements estructurals que es conservaven i d’alguns acabats, com l’escala, les baranes i la fusteria.

uc2

S’ha creat un equipament obert, diàfan i polivalent que, distribuït en tres plantes, afavorirà la col·laboració a través de la disposició dels seus espais. Per adaptar-se a la normativa vigent d’accessibilitat, s’ha instal·lat un ascensor en un punt estratègic i amb un impacte mínim.

La nova Unió de Cooperadors, juntament amb la resta d’obres finalistes i selecciones en aquesta nova edició, es podran veure a partir del 2 de juny i fins al 28 d’agost en el marc de l’exposició “El millor disseny de l’any”, en el Museu del Disseny de Barcelona.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix