Molins de Rei commemora la caiguda del pont de Carles III

L'Ajuntament té revist una desena d'actes que ja van començar el passat desembre

La nit del 5 al 6 de desembre de 1971, una forta tempesta va caure sobre la zona de l’àrea metropolitana de Barcelona i va provocar una considerable crescuda del cabal del riu Llobregat. Els fonaments d’un dels pilars centrals del pont de Carles III, que ja estaven debilitats a causa de les extraccions d’àrids a la mateixa base dels pilars del pont, no van resistir la força de l’aigua i es van desplomar, fet que va provocar que caiguessin dos dels arcs i es partís el pont en dos. Dies més tard, el 30 de desembre, una nova riuada va ensorrar dos arcs més.

pontet molinet

Aquest fet va ser tota una efemèride a la vila i va suposar la pèrdua d’una de les seves icones més característiques. 50 anys després, per recordar aquest fet, des de l’Ajuntament de Molins de Rei, juntament amb la Comissió Cívica del 50è Aniversari de la Caiguda del Pont de Carles III, s’ha organitzat tot un seguit d’activitats per recordar-lo.

PontMolinspostal

Tal com va poder explicar la regidora de Cultura, Ainoa García, en la presentació dels actes del Memorial del 50è aniversari de la caiguda del pont de Carles III, que va tenir lloc el dilluns 4 d’abril al Museu Municipal, “es tracta d’una programació molt diversa, amb la qual s’ha volgut posar el focus, per una banda, ens els infants, per tal de mantenir la memòria i poder explicar-los quina és la història del que va passar amb el nostre pont, i, per l’altra, també s’ha volgut potenciar la memòria viva de les persones que recorden la caiguda”.

Els actes de commemoració van començar el passat 12 de desembre de 2021, amb la col·locació d’una placa commemorativa a la banda esquerra del riu, i seguiran amb la projecció del documental Pont de Carles III. Molins de Rei, el proper dimecres 6 d’abril a les 20 h, a La Peni; la inauguració de l’exposició “On és el pont?”, el 20 d’abril, o un cicle de conferències, entre d’altres.

Detalle puente de Molins de Rey hacia el año 1867 03094.tif

També cal destacar la realització d’activitats dirigides als més petits, com la presentació del conte On és el pont?, que va de la mà d’una cantata que, sota el mateix nom, l'alumnat dels diferents centres educatius de la vila estan preparant i representaran el proper 20 de maig a la plaça del Palau de Requesens.

Passat l’estiu, a l’octubre, s’inaugurarà una segona exposició a l’entorn del pont i del riu a la Sala d’Exposicions de Ca n’Ametller i, finalment, la commemoració dels actes es tancarà al mes de desembre amb la presentació d’un llibre sobre el pont.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix