Carla Marco guanya el 47è Premi de Poesia Martí Dot

El poemari 'Øculta mel' està acompanyat de fotografies de l’autora que complementen el lirisme dels seus versos

La poetessa de Sant Cebrià de Vallalta, Carla Marco, ha estat la guanyadora de la 47a edició del Premi de Poesia Martí Dot amb el poemari 'Øculta mel'. L'obra està integrada per poemes fruit "d'una pulsió recòndita que intenta desbridar una via imperceptible a l'ull i l'eterna sensació de desencaix", acompanyats de fotografies de l'autora que complementen el lirisme dels seus versos.

Aquesta és la tercera vegada que Marco es presenta al veterà certamen poètic. En el seu haver compta amb el llibre 'UtØva', amb què va aconseguir el premi de poesia l'Atiador de l'Ateneu Torellenc al 2020, i ha participat en el pamflet llibertari 'La Tempesta'. Estudiant de medicina, fotògrafa i articulista especialitzada en art, Carla Marco també va ser finalista del certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra 2020 i guanyadora del premi de poesia per a joves 2020 de l'Ajuntament de Centelles. També ha col·laborat en el segon volum de la revista antipoètica Poetry Spam.

Captura de Pantalla 2021 02 11 a les 17.03.00

Divendres 18 de març a les 20.15 h se celebrarà l'acte de lliurament del premi a l'Auditori del Palau Falguera. Aquesta vetllada, inclosa en la programació d'actes de la XI Setmana de la Poesia, comptarà també amb el recital 'Inspirats per Fata Morgana', integrat per la poesia i les cançons Gerard Quintana, Xarim Aresté i David Castillo.

Rècord de participació

El 47è Premi de Poesia Martí Dot consolida el bon moment de participació del certamen amb el millor registre d'obres presentades en la seva història, un total de 33 poemaris de 19 poetesses i 14 poetes.

4195615

Els originals han arribat majoritàriament de la província de Barcelona, que ha aportat 25 obres, tres provenen de Girona, una de Lleida, una de València, una de Castelló de la Plana i la darrera de Bueu, a la província de Pontevedra. Entre els vint-i-cinc autors i autores barceloneses, hi ha tres poemaris de Sant Feliu de Llobregat, una de les xifres de participació en clau local més alta que es recorda. La mitjana d'edat de les persones participants és de 29 anys.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix