Sant Joan Despí i Sant Andreu de la Barca participen en el Festival Zero

La cinquena edició arriba amb una àmplia programació d’espectacles que tenen en comú la proximitat física amb el públic amb noves formes de gaudir de les arts escèniques

Fidels a la idea de programar teatre de proximitat per captar nous públics al territori, l’associació Teatres en Xarxa, amb el suport de la Diputació de Barcelona, organitza la cinquena edició del  Festival Zero.

zero 1

La programació presenta tres espectacles del 18 de febrer al 20 de març en cinc equipaments teatrals que formen part de l’associació Teatres en Xarxa. Es tracta dels Teatres Despí de Sant Joan Despí, el Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca, el Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès, el Teatre Clavé de Tordera i el Teatre Auditori de Llinars del Vallès.

FLO7SesWQAMVvNm

La programació del Festival Zero de l’edició d’enguany pretén oferir al públic experiències gairebé immersives amb muntatges no convencionals, de vegades representats en espais diferents del pati de butaques.

Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca

 Divendres 4 de març. 20.30h. “Puños de harina”

Dissabte 5 de març. 18h. “Container”

Dissabte 5 de març. 20h. “Cossoc”

Teatre Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí

Divendres 18 de març. 20h. “Puños de harina”

Dissabte 19 de març. 20h. “Cossoc”

 

- “Puños de harina”, el premiat espectacle creat i interpretat per Jesús Torres d’El Aedo Teatro, és la història de Rukeli, Saúl i altres gitanos que van lluitar per sobreviure a l'Holocaust i també és el testimoni de com alguns homes s'esforcen per encaixar en un concepte ideal de "ser homes de veritat" en un context que els rebutja per la seva raça, cultura o per la seva orientació sexual.

205 imagen 7 g

- “Cossoc” és una coreografia hipnòtica plena d’imatges suggerents del que poden fer dos cossos en constant equilibri. L'espectacle, creat i interpretat per Ana Maria Klajnšček & Magí Serra, situa l'espectador en un punt d’observació i curiositat fronterer entre l'espai públic i el privat.

- “Container” és l'impactant muntatge amb què la companyia Emília Gargot posa eb relleu els riscos del món digital i les xarxes socials com a espai abonat per a l'odi i que convida a reflexionar sobre la fatalitat de les seves conseqüències. Tant “Cossoc” com “Container” són fruit de la col·laboració de Festival Zero amb el Programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega.

2022 02 01 09 32 02 emiliagargot

La cinquena edició s’ha presentat a l’auditori del Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC) de la corporació.

El diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares, ha destacat en la seva intervenció “la proximitat dels espectacles que inclou el Festival Zero i com arriba de manera innovadora a nous públics, en un moment de clara recuperació cultural després del temps que hem viscut i que estem vivint a causa la pandèmica de la Covid-19”. I ha afegit que “la Diputació de Barcelona té una clara preocupació per fomentar la cultura a través de propostes d'aquest tipus i amb programes com "Anem al teatre" que apropa als infants i joves a les arts escèniques, perquè parlar de cultura és sempre una bona notícia”. En aquest sentit, Cañizares ha reblat que “des de la cultura i les arts escèniques es fan propostes que fan reflexionar a la ciutadania, fent-la més crítica, independent, lliure i democràtica.”

FLO6vGmWYAcrUei

Per la seva banda, l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, en representació de Teatres en Xarxa, ha subratllat que “no es tracta de propostes de teatre convencional, sinó creacions per apropar nous públics sense excloure a ningú i amb moltes activitats complementàries que són tan importants com els espectacles en sí, ja que porten la cultura a la ciutadania amb nous productes.”

FLO6vGlXIAIsmvc

Activitats complementàries

Amb la voluntat de fomentar la implicació i participació dels espectadors en el festival i fer especial incidència en la creació de públic, cada espai escènic organitza activitats complementàries com ara tallers, performances o sessions de dinamització prèvies i/o posteriors als espectacles.

Redacció / Fotos: Diputació-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix