Antònia Font i Los Beef encapçalen el Fun Festival de Sant Vicenç

El Fun Festival ja s’ha consolidat com una de les cites atractives per als aficionats a la música independent, una manera de veure bandes del circuit indie a una ciutat de la perifèria de Barcelona a un preu assequible (sis euros).

“L’objectiu és apropar a la comarca algunes de les propostes més interessants de l’àmbit nacional i internacional, proposant una oferta cultural que sovint queda exclosa dels principals canals de difusió”, han explicat des de l’organització.

Per l’escenari del Fun Festival han passat bandes com Mishima, Love Of Lesbian, Sidonie, Maika Makovski o The Posies, per citar-ne tan sols algunes.

Banda aclamada

Enguany, són dues les bandes que concentren principalment les mirades dels aficionats a l’indie del Baix Llobregat.

D’una banda, Antònia Font, banda mallorquina formada el 1997, amb set àlbums a les seves esquenes, una de les més aclamades i importants del nou pop català amb discos com Alegria (2001), Taxi (2004), Batiskafo Katiuskas (2006) o Lamparetes (2011) i grup clau en la formació d'una nova escena en què també han destacat Manel i Els Amics de les Arts.

Reunió esperada

Los Beef, banda seminal del panorama independent estatal, creada a Sant Feliu de Llobregat a mitjans dels anys 90 del segle passat, tornaran a tocar junts a l'escenari del Fun Festival després de molts anys d'inactivitat.

Sorgits de les cendres dels mítics Bach Is Dead, el grup  liderat per l’incombustible i particular guitarrista i lletrista David Rodríguez va començar a caminar fa uns 20 anys.

Es tracta d’una reunió molt cara de veure, ja que Rodríguez es troba actualment centrat en altres projectes com La Estrella de David o La Bien Querida. I també d’una oportunitat  possiblement única de poder tornar a gaudir de les cançons de Los Beef, autors de discos celebrats com Songs (1993), Tongues (1995), España a las Ocho (1997), Fi Qasr Sheikh Al Dabant (1997), Misery And Lies (2000), La Bohème (2002) o Victoria Principal (2005).

Refrescants Fira Fem

Gurus, veterana banda de l’underground barceloní de marcada influència 60s, i el trio madrileny Fira Fem, una de les sorpresas agradables d’aquesta temporada amb un àlbum de debut (Aedificatoria, editat per Aloud) refrescant i hedonista, amb influències que van de Tortoise a Animal Collective, que ja han aconseguit presentar en directe a festivals com els de Benicàssim o el Primavera Sound.

Com a fi de festa, Diego Armando DJ, és a dir,  Xavier Riembau,  un dels responsables del segell Bankrobber, que enguany celebra 10 anys de vida i que ha contribuït en bona mesura a la  consolidació de la nova escena indie catalana apostant per grups  com Guillamino, Mazoni, Els Surfing Sirles, Sanjosex o Le Petit  Ramon. DJ habitual de les sales barcelonines, a la seva maleta hi caben tot tipus d'estils.

Redacció | Foto: Beef (Arxiu)
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
100

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix