Mor Ricardo Bofill, l’arquitecte de l’edifici Walden 7 de Sant Just Desvern

Nascut el 5 de desembre de 1939 deixa una àmplia i variada producció arquitectònica entre la qual també destaca la remodelació i ampliació de l'Aeroport del Prat

El destacat arquitecte català Ricard Bofill, un dels de més projecció internacional a Espanya, ha mort aquest divendres a Barcelona als 82 anys d'edat, ha informat el seu despatx Ricard Bofill Taller d'Arquitectura (RBTA), ubicat a Sant Just Desvern a l’antiga fàbrica de ciment.  Bofill va ser un dels arquitectes espanyols més reconeguts en l'àmbit internacional i va acumular una llarga trajectòria en els camps de l'arquitectura, el disseny i la planificació urbana.

2Q 2 1440x910

Entre les seves obres de disseny urbà hi ha la Place de l'Europe de Luxemburg, el projecte de la Nueva Castellana de Madrid, el barri Antigone a Motpellier (França), la nova bocana del port de Barcelona o la remodelació i ampliació de l'aeroport de la capital catalana, on també va projectar el Teatre Nacional de Catalunya i l'Hotel Vela.

 edificio walden en barcelona 7177b670 744x930

L'autor del també emblemàtic edifici Walden 7 de Sant Just Desvern serà recordat per la seva arquitectura visionària i innovadora, ha destacat avui el Ricard Bofill Taller d'Arquitectura (RBTA), que va fundar el 1963. Nascut el 5 de desembre de 1939 a la ciutat de Barcelona, Bofill deixa una àmplia i variada producció arquitectònica, així com nombrosos projectes en curs.

43 1517485464 1400x1400

Des dels innovadors conjunts d'habitatge col·lectiu dels seus primers anys, com els edificis Walden 7 i la Muralla Roja, fins a infraestructures com l'Aeroport de Barcelona, la seu corporativa de Shiseido Ginza a Tòquio i la de Cartier a París, i projectes més recents com la Universitat Mohammed VI, amb seus a Ben Guerir i Rabat, Ricard Bofill va destacar des dels seus inicis per qüestionar el pensament dominant en arquitectura.

D'aquesta filosofia en va sorgir una ingent producció, integrada per al voltant de mil obres a quaranta països, molt variada en les seves formes estilístiques, que procuraven adaptar-se a l'entorn i mantenir un fort component d'innovació i risc.

Taller dArquitectura Sant Just Desvern

Ricard Bofill va fundar el 1963 el Taller d'Arquitectura amb un equip multidisciplinari format no només per arquitectes, sinó també per altres professionals i artistes, com el crític literari Salvador Clotas, el poeta José Agustín Goytisolo o l'economista Julia Romea.

Aquest esperit transversal es manté avui dia, amb els seus dos fills, Ricard Emili i Pablo, al capdavant de l'oficina des de fa ja uns anys, que lideren un equip de més de cent professionals de trenta nacionalitats diferents que actualment desenvolupen nombrosos projectes.

Per acomiadar Ricard Bofill, els dies 26 i 27 de gener se celebrarà un acte en el qual amics, parents i admiradors de la seva arquitectura podran acudir a l'emblemàtica seu de l'estudi per retre homenatge a l'arquitecte, ha informat el despatx RBTA.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix