Olesa participarà en la XVIII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

Se celebrarà del 15 al 30 de novembre i vol visibilitzar el paper de les dones en les diferents tradicions religioses

L'edició, amb un total de vuitanta-vuit projeccions en vint-i-tres municipis de Catalunya, entre els quals es troba Olesa de Montserrat, ha inclòs pel·lícules amb personatges protagonistes femenins. L'edició d'aquest any forma part del Catalunya Film Festival, per la qual cosa s'ofereix l'opció d'accedir de manera virtual a través de les plataformes Sala Virtual Verdi i FilminCAT.

1523271959178 0570x0400 0x0x0x0 1573335333257

La mostra, que compta amb la col·laboració d'unes seixanta entitats, arribarà també als centres penitenciaris de Catalunya i als centres educatius de justícia juvenil com a part de les activitats per a la reinserció que presenta el programa del Departament de Justícia. A més, aquest any s'estrenarà un espai educatiu, una proposta pedagògica amb guies didàctiques per treballar temàtiques curriculars des de la perspectiva de l'espiritualitat, el diàleg entre religions i la cohesió social.

Algunes de les obres que es projectaran són 'El joven Ahmed', dels germans Dardenne, una pel·lícula que aborda el tema del radicalisme religiós, 'El pan de la guerra', de Nora Twomey, que denuncia la situació a la qual són sotmeses les nenes afganeses i 'The Farewell', de Lulu Wang, sobre el dol i les diferents maneres que té l'ésser humà de fer-li front.

Judith Colell 01

La programació de la mostra compta amb el lliurament del quart Premi de Cinema Espiritual a la directora de cinema i actual presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell. Colell rep el guardó per la seva trajectòria com a autora de nou llargmetratges, entre ells 15 hores (2020), guanyador del premi Signis a la millor pel·lícula del Festival Internacional de Màlaga 2021.

Les poblacions que acolliran la Mostra són Alella (Maresme), Barcelona (Barcelonès), Blanes (Selva), Figueres (Alt Empordà), Girona (Gironès), Granollers (Vallès Oriental), la Vall d'en Bas (Garrotxa), les Franqueses del Vallès, l'Hospitalet de Llobregat, Lleida (Segrià), Manresa (Bages), Mataró, Montblanc (Conca de Barberà), Olesa de Montserrat, Olot, Reus (Baix Camp), Sabadell (Vallès Occidental), Salt, Sant Cugat del Vallès, Tarragona (Tarragonès), Terrassa, Vic (Osona) i Vilassar de Mar.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix