Sant Joan Despí participarà en el V RBLS Festival de teatre jove

El municipi acollirà l’espectacle ‘Container’ d’Emília Gargot el pròxim 4 de novembre

El festival RBLS de teatre jove celebrarà la seva cinquena edició del 2 al 6 de novembre per posar en escena temes d'actualitat des d'una perspectiva feminista, LGTBI i antiracista en teatres i espais de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), Sant Joan Despí i l'Hospitalet de Llobregat. L’RBLS festival (abreviatura de 'rebels' -rebels-) aposta per vuit espectacles teatrals, tres tallers amb vocació social i inclusiva i una fira de teatre professional amb la intenció de “fomentar l'accés a les arts escèniques a joves i adolescents de 13 a 20 anys”, segons l'organització.

169326116 1115794635603854 5852706422132288385 n

Les obres visibilitzen realitats properes a les vivències dels joves com la lluita i l'autoafirmació de les persones trans, la violència a l'institut o reflexions sobre l'odi a les xarxes socials i les seves conseqüències.

La directora artística del festival, Carme Tierz, confia que sigui una oportunitat perquè els joves “visquin una experiència vital brutal que els faci tornar a anar al teatre”. Tierz, al costat de les altres dues responsables del festival, Rosa Moliné i Gisela Juanet, tenen “molt bones expectatives per a aquesta edició perquè hi ha ganes de fer coses”.

Banner manifest RBLS

D'altra banda, RBLS PRO organitza unes noves jornades professionals en les quals inclou una guia de bones pràctiques “per a la inclusió dels col·lectius vulnerables a través del teatre i la dansa”, segons el festival.

L'empoderament dels joves és també l'objectiu de l’RBLS TEEN Project, un projecte cultural comunitari que estrena la seva primera edició per connectar els adolescents amb els seus barris i districtes i les decisions que es prenen en aquests.

Aquest any, a més, es consolida RBLS APOSTA, una fira de teatre l'objectiu de la qual és “visibilitzar projectes i potenciar tant la creació emergent com aquelles creacions que ja tenen recorregut” i oferir la possibilitat de presentar més projectes.

Joc interactiu amb el públic

Sant Joan Despí acollirà l’espectacle ‘Container’, d’Emília Gargot, el 4 de novembre (19h). Parla de l’odi a l’espai digital i de les seves conseqüències. És un joc interactiu amb el públic que fa tangibles els incendis que podem arribar a provocar amb un missatge virtual. Porta el teu mòbil a l’espectacle i participa-hi. Tu en formaràs part!. L’entrada és gratuïta amb reserva prèvia.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
176

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix