Begues presenta divendres el nou projecte de Parc Prehistòric

També es donaran a conèixer les darreres troballes de la Cova de Can Sadurní en un acte que se celebrarà aquest divendres a les 18.30 h al Teatre El Goula

Begues compta amb un destacat patrimoni històric i cultural entre el qual destaca la Cova de Can Sadurní, un espai que al llarg de quaranta anys d’investigacions al seu jaciment ha ofert nombroses descobertes. Amb la voluntat de donar a conèixer les darreres troballes fetes a la cova i de presentar el projecte que permetrà crear un centre de recepció de visitants i adequar el seu accés, aquest divendres 22 d’octubre està programat un acte públic que se celebrarà al Teatre El Goula a partir de les 18.30 hores.

cansadurni 2

cansadurni 1

Presentació

L’acte comptarà amb les intervencions del doctor en prehistòria i catedràtic de la Universitat de Barcelona, Josep M. Fullola, i del president del Col·lectiu per a la Investigació de la Prehistòria i l'Arqueologia del Garraf-Ordal, Manel Edo, que respectivament contextualitzaran la importància de la cova i exposaran les darreres troballes realitzades. Posteriorment, l’arquitecte municipal, Xavier Teixidor, explicarà el més rellevant sobre la futura creació del centre de recepció de visitants i l’adequació de l’accés a la cova.

L’acte comptarà també amb la presència i les intervencions de la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, i la regidora de Cultura i Patrimoni, Anna Méndez.

Centre de recepció de visitants i la millora dels accessos al jaciment

La visita a la Cova de Can Sadurní esdevindrà més entenedora i agradable gràcies al projecte per a la creació d’un centre de recepció de visitants i d’adequació dels accessos que actualment es troba en procés de redacció per part dels serveis tècnics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i que es finançarà amb fons europeus FEDER  i de l’Ajuntament de Begues.

cansadurni 5

Aquest nou equipament, de 125 m2 de superfície, se situarà al peu del camí d’accés a la cova i comptarà amb recepció, sala d’audiovisuals, magat­zem i lavabos a més d’una terrassa exterior d’uns 28 m2. La seva construcció, dissenyada per a integrar-se plenament en el seu entorn natural, es durà a terme amb la tècnica de la tàpia de terra crua. L’edifici es completa amb una plaça que es podrà fer servir com a espai d’espera o per a fer-hi activitats. Darrere de l’edifici també trobarem un aparcament.

cova can sadurni 13

El projecte es completa amb la millora dels accessos a la cova. Així, contempla connectar el nucli urbà amb el jaciment prehistòric a través de la creació d’un continu visual que funcionarà com a element de benvinguda i d’un camí de sauló des del centre de re­cepció fins a la cova. El projecte compta amb un pressupost de 448.000 €.

Més visibilitat i difusió

La presentació servirà per a conèixer també el projecte de visibilitat que l’Ajuntament de Begues ha creat per a impulsar entre el públic en general el coneixement de la Cova de Can Sadurní i del seu jaciment. La proposta, amb una subvenció atorgada des de la Generalitat de Catalunya de 90.218 €, permetrà la creació d’una pàgina web multilingüe, el desenvolupament d’aplicacions que permetin visites virtuals i de realitat augmentada i un conjunt de materials didàctics en diferents suports per tal d’aprofundir en el coneixement històric, patrimonial, turístic i d’investigació de la Cova de Can Sadurní.

Redacció / Fotos: Aj. Begues-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix