Rosalía reivindica el feminisme “incòmode” en ‘Linda’

La cantant sesrovirenca, que recupera la seva fusió d’arrels folklòriques espanyoles, urbanes i llatines, fa duet amb la dominicana Tokischa

Rosalía va estrenar ahir dimecres un nou tema musical, 'Linda', un 'dembow' en el que recupera la seva fusió d'arrels folklòriques espanyoles, urbanes i llatines al costat de la dominicana Tokischa. Anomenada realment Tokischa Altagracia Peralta, és l'autora de temes com a 'Mala' i s'ha fet coneguda en només tres anys per un ferri posicionament feminista des d'estils com el reggaetón, el trap, el dembow i el dance hall.

“Tokischa és una dona irreverent, una dona que parla directe, que parla fort i això incomoda la gent, (...) una dona clau i necessària, algú que no encaixa en cap cànon, però pel seu clam de llibertat ens representa a totes”, destaca la cantant sesrovirenca de la seva companya musical en aquesta aventura, segons recull Sony Music. En aquestes declaracions, la intèrpret de 'Malamente' revela que el tema es va fer a Los Guandules, “on hi ha inspiració i l'afecte d'una gent generosa i plena d'art”. 'Visca el dembow i visca República Domincana', conclou el seu missatge.

'Linda' va ser compost per ambdues artistes, així com per Raimy i Leo RD, i produït per aquest últim al costat de Rosalía. A partir d'ahir es troba disponible a totes les plataformes de distribució digital de música, igual que el videoclip filmat a la República Dominicana sota la direcció de Raimy.

Constitueix el primer material de Rosalía des de la seva col·laboració sorpresa al costat d'Oneohtrix Point Never en el tema 'Nothing's Special', publicada el passat mes de maig, i 'La noche de anoche', que va veure la llum al febrer i va ser coescrit i cointerpretat al costat de Bad Bunny per a l'àlbum del porto-riqueny.

El tercer disc de Rosalía, encara sense títol oficial ni data de publicació, és un dels llançaments més esperats del panorama discogràfic espanyol després de l'èxit del previ 'El mal querer' (2018), que la va convertir en una estrella internacional.

De la seva mà, Rosalía va obtenir un premi Grammy, així com la històrica primera nominació al Grammy al 'Millor Artista Nou' per a un artista de parla hispana, a més de vuit Grammys Llatins, incloent el d''Àlbum de l'Any'.

Redacció / Foto-Vídeos: Rosalía

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
149

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix