Can Negre tornarà a acollir la mostra 48h Open House Barcelona

L’edifici ha esdevingut un dels símbols jujolians per excel·lència de Sant Joan Despí

El festival 48h Open House Barcelona, que una vegada a l'any obre les portes d'edificis històrics o cases emblemàtiques de la capital catalana, ha inaugurat aquest dijous una exposició itinerant amb mobles i altres objectes que pretenen traslladar el visitant cap a l'essència de l'Open House. La mostra, que d'entrada es podrà veure fins al 31 d'agost al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), conté mobles mòbils estructurats per temàtiques.

Segons ha explicat l'organització, es tracta d'una invitació a fixar-se, observar i admirar el valor de cadascun d'aquests mobles, alguns d'ells molt integrats en la quotidianitat, a fi de descobrir en ells un autèntic vessant artístic.

can negre 01 2

D'aquesta manera, pretenen emular la filosofia de l'Open House, que es basa en la possibilitat de visitar espais que habitualment són inaccessibles per al públic en general, perquè contempli la bellesa interior de llocs poc coneguts. Així doncs, el fet d'iniciar l'exposició itinerant al COAC respon a la voluntat del festival de destacar la importància artística i cultural de la professió d'arquitecte.

A partir del 31 d'agost, la mostra es traslladarà a la Biblioteca Fort Pienc de Barcelona fins a l'11 d'octubre i, després, també passarà per la Casa Seat, per Can Negre, a la localitat de Sant Joan Despí i per l'Auditori Barradas de L'Hospitalet de Llobregat.

can negre 04 2

Tot i no ser un edifici de nova planta de l’arquitecte, Can Negre ha esdevingut un dels símbols jujolians per excel·lència de Sant Joan Despí. Jujol va adaptar aquesta antiga masia del segle XVII a casa d’estiueig per al seu propietari, Pere Negre. A l’exterior, una gran façana dedicada a la Verge Maria decorada amb una carrossa a la part central. A l’interior hi destaca l’explosió plàstica de la capella i de l’escala. La darrera restauració el 2010 va estar dirigida per l’arquitecte Josep Llobet.

En cadascun d'aquests llocs, l'exposició abordarà una temàtica diferent, des de la relació entre l'arquitectura i la fisonomia de Barcelona, fins a les iniciatives pioneres que s'han realitzat a la capital catalana.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix