Dansa Metropolitana 2021 acollirà uns 90 espectacles i 150 activitats

La quarta edició, que se celebrarà del 5 al 21 de març, es farà en deu municipis catalans entre els quals hi ha Cornellà, Esplugues, El Prat i Viladecans

Uns 90 espectacles i 150 activitats conformen la programació de la quarta edició del Dansa Metropolitana, que se celebrarà entre el 5 i el 21 de març. Deu localitats catalanes (Badalona, Barcelona, Cornellà, Esplugues, l'Hospitalet, El Prat, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Viladecans i Terrassa -s’adhereix aquest any-) acolliran els espectacles en diferents teatres, auditoris, centres cívics i espais no convencionals. Com és habitual, gran part dels espectacles són gratuïts perquè “la voluntat és afavorir la creació de nous públics”, ha assenyalat aquest divendres el comissari dels espectacles de Barcelona, Francesc Casadesús.

sansa 2

EulXicrXAAACG1c

Amb un pressupost d'1.200.000 euros, aportats principalment per l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, la programació també inclou espectacles familiars i busca la varietat de gèneres. A més hi haurà amb conferències, tallers, post-funcions, taules rodones, meet the artist, etc.

EulLrD8XMAAif a

Wim Vandekeybus, el Ballet de Lorraine, Lali Ayguadé, Juan Carlos Lleida, Sol Picó, Iratxe Ansa, Jose Manuel Álvarez, La Veronal, Silvia Gribaudi i Cesc Gelabert són alguns dels noms destacats de la present edició, en la qual s'han recuperat algunes actuacions que es van haver de suspendre l'any passat per la pandèmia i s'ha apostat pel talent local.

EulLrG7XYAER7qJ

Novetats

Una de les novetats d'aquest any és el projecte Filatures de suport a la creació local, que adopta aquest nom perquè “vol ser un fil que una les diferents ciutats implicades”, ha explicat la comissària de Terrassa, Giulia Poltronieri. Les nou propostes artístiques que formen part d'aquest projecte han estat triades entre les 130 presentades a la convocatòria pública i hi ha petites joies, com les de Juan Carlos Lleida o Les Impuxibles.

EulLrF XEAAO9RY

A més del talent local, una altra de les apostes de Dansa Metropolitana són les coproduccions, que aquest any són catorze: tres recuperades entre les quals no es van poder estrenar l'any passat (Junyi Sun, Roberto G. Alonso i Sacude) i nou noves. Entre les noves coproduccions hi ha dues telemàtiques, en les quals participen Diego Sinniger, Edu Pérez, Lali Ayguadé i Akira Yoshida. Completen la llista de coproduccions les noves creacions de Sibèria Dansa, Andrés Corchero, The Followers Co, Lali Ayguadé, Jose Manuel Álvarez, Soren Evinson, Thomas Noone, Paula Serrano i LaCerda.

Redacció / Fotos: Dansa Metropolitana

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix