El Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà, en perill de tancament

La falta d’ingressos, a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19, ha deixat l’entitat en una situació econòmica molt greu

El Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà de Llobregat està en perill de tancament. Amb més de cent deu anys d’història -fundat l’abril del 1910- és una de les entitats més emblemàtiques de la ciutat baixllobregatina, que ha exercit de motor de la vida sociocultural del municipi durant tot aquest temps. Les seves instal·lacions donen aixopluc a entitats i seccions com la Coral Àuria, Club Escacs Cornellà, Dones Àrtemis, Puntaires Independents, la secció local d’Òmnium Cornellà, Agrupació Sardanista o el Triangle Teatre.

IMG 8450

Tot i que ha viscut situacions molt complicades des que es va fundar, actualment està patint un dels moments més difícils de la seva història a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19. La greu situació econòmica que està travessant fa perillar el seu futur. La impossibilitat d’organitzar activitats culturals al seu teatre, la inactivitat dels seus tallers, així com el tancament del seu establiment de restauració ha fet minvar els ingressos i, per tant, no pot fer front als costos que representa el manteniment de l’edifici. “Som patrimoni cultural de la ciutat i no volem desaparèixer i és per això que fem una crida a l’Ajuntament i a la ciutadania perquè ens ajudi”, explica Gemma Gallofré, presidenta de l’entitat privada.

Molta voluntat

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat va conèixer la delicada situació de l’entitat el passat novembre. Des de les hores, el consistori tracta de buscar la manera de poder ajudar-la. “Des de l’Ajuntament ens van transmetre el seu compromís d’ajudar-nos i estan mirant la manera de fer-ho. Hi ha voluntat, però ja han passat tres mesos i les dificultats cada vegada són més grans. No tenim cap mena de subvenció municipal a causa de la COVID-19 i així és difícil sobreviure”, diu Gallofré. 

Crida

Els seus actuals gestors han fet una crida, a través de les xarxes socials, per intentar el màxim de suport i superar aquests moments més que complicats que es troba el ’Patro’ per no haver d’abaixar el teló per sempre del seu vell teatre.

imatge patro petita

En aquest sentit, s’ha engegat una campanya -dirigida a la ciutadania- de suport i ajuda anomenada, “Seguirem… gràcies a vosaltres”. Una iniciativa solidària on s’ofereix la possibilitat d’adquirir entrades per només cinc euros. Amb la seva compra, “es podrà contribuir a fer que el Patronat pugi superar la delicada situació econòmica que travessa. Al mateix temps amb l’entrada es podrà gaudir, un cop es reprengui l’activitat, de la possibilitat de poder participar en les activitats que s’organitzin dirigides a totes aquelles persones que han contribuït econòmicament.”

Des de principis de gener funciona aquesta campanya tant per internet (https://www.entrapolis.com/entrades/seguirem) com a través de la compra física en dos punts de venda de la ciutat: el bar del Patronat Cultural i Recreatiu (carrer Mossin Jacint Verdaguer, 52) i la botiga I-lògic Imatge (carrer Rubió i Ors, 153). Segons la presidenta,“ens ha sorprès molt la resposta de la gent del municipi, ja que s’han bolcat amb nosaltres. Els estem molt agraïts.”

Redacció / Fotos: PCR

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix