Abrera protegeix el seu patrimoni arqueològic i històric

El Ple va aprovar la declaració de Bé Cultural d’Interès Local el conjunt patrimonial de Sant Hilari i el jaciment arqueològic de les trinxeres de la Guerra Civil Espanyola del bosc de Sant Miquel

En el Ple Municipal d’Abrera va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals la declaració de Bé Cultural d’Interès Local el conjunt patrimonial de Sant Hilari d’Abrera i el jaciment arqueològic de les trinxeres de la Guerra Civil Espanyola del bosc de Sant Miquel. La regidora de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré, ha explicat que "des de l’Ajuntament d’Abrera seguim treballant per a estudiar i divulgar la història dels nostres jaciments arqueològics i monuments històrics. A Sant Hilari ben aviat s’hi duran a terme noves tasques de consolidació, restauració i excavació a l’ermita, per tal de conèixer millor el passat d’aquest punt clau per comprendre el passat remot d’Abrera."

1060600

1060605

El conjunt patrimonial de Sant Hilari és un dels tresors històrics, monumentals, arqueològics i etnològics més rellevants de la vila d’Abrera. La seva ubicació privilegiada, la seva condició de bé patrimonial de titularitat pública, i la seva potencialitat com a font de coneixement del nostre passat el fan un paratge que convé protegir i preservar.

2 72

Per altra banda el jaciment arqueològic de les Trinxeres de la Guerra Civil Espanyola del bosc de Sant Miquel d'Abrera és un altre dels tresors històrics, monumentals, arqueològics i un dels llocs de memòria més rellevants de la vila d’Abrera. La seva potencialitat com a font de coneixement del nostre passat recent i de la memòria històrica i democràtica del període de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) el fan un paratge que convé protegir i preservar.

3 69

Paral·lelament, s’està duent a terme un projecte de divulgació del jaciment de les trinxeres de la Guerra Civil Espanyola, amb una forta aposta per la difusió entre els més joves, per fer-los coneixedors de l’episodi bèl·lic que va fer caure la II República i va obrir la cruenta Dictadura Franquista i la dura postguerra. A les trinxeres s’ha rodat un reportatge en vídeo que ens aproparà la història d’aquell gener de 1939, de la mà de les explicacions de l’arqueòleg Òscar Augé i la recreació històrica a càrrec de DidPatri (Universitat de Barcelona).

Redacció / Foto Abrera

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix