La Diputació restaura l’església de Santa Maria de Sales de Viladecans

Ocupa una antiga instal·lació agrícola de l’època romana de l’últim quart del segle I aC

La Diputació de Barcelona està fent els treballs de restauració de la petita església de Santa Maria de Sales, situada al nord del terme municipal de Viladecans, als peus de la serra de Montbaix o muntanya de Sant Ramon. L’església i les seves construccions annexes ocupen una antiga instal·lació agrícola d’època romana de l’últim quart del segle I aC. Els treballs actuals de restauració, que realitza el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), es centren en l’interior, on hi ha unes pintures murals gòtiques del S XIII. Aquests treballs foren visitats aquest dimarts pel diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, i l’alcalde de Viladecans i diputat de Recursos Humans, Hisenda i Serveis Interns, Carlos Ruiz.

Enrrf10WMAMteP6

Altres actuacions

Durant els anys 2011 i 2012, l’SPAL va fer treballs d’excavació arqueològica, així com la redacció i direcció del projecte de restauració de l’edifici. Durant els treballs d’estabilització de l’estructura de l’església, tant pel què fa a la volta com als murs i fonaments, es van descobrir unes pintures gòtiques del segle XIII, que es desconeixia la seva existència. Aquest fet va propiciar el coneixement de l’evolució històrica de l’edifici donats els pocs exemples existents en pintura mural d’aquesta època i la temàtica religiosa de les mateixes.

Enrrf1SXIAEO3I3

D’acord amb el programa d’actuació de l’SAL, que treballa en la restauració de l’església des de l’any 1997, l’actuació que s’està fent té un cost de 288.1450 euros. Per a l’any 2021 hi ha previst una inversió de 90.000 euros, que es destinaran a l’acabament de la museïtzació de l’interior amb la reinterpretació de les pintures mitjançant una projecció.

Enrrf1RXUAMqLKz

Un cop finalitzades les obres, l’església mantindrà un ús bàsicament civil i, de manera puntual, religiós. L’objectiu de l’actuació és protegir les restes arqueològiques d’època romana que hi ha al subsòl de l’edifici, juntament amb les pintures gòtiques i barroques de caràcter religiós dels paraments, amb una finalitat divulgativa i de coneixement del llegat artístic i històric del municipi. Actualment l’Ajuntament organitza visites al temple per explicar la història de Viladecans.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
155

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix