Begues té la cervesa més antiga d'Europa

Al jaciment de la Cova de Can Sadurní es van descobrir, ja fa 10 anys, les restes que certifiquen l'elaboració de cervesa més antiga del continent europeu, cap al 4.500 a.C.

Divendres passat 7 d'agost es va celebrar el Dia Internacional de la Cervesa. Com a curiositat, cal destacar que Begues té la cervesa més antiga d'Europa. Tot va començar el 1999, quan es van trobar dins el jaciment de la Cova de Can Sadurní restes de recipients de ceràmica en un estrat d'aproximadament el 4.500 abans de Crist, que contenien vestigis de què s'hi havia fermentat cervesa. Aquesta data, en ple neolític, la converteix (de moment) en la més antiga de tot el continent europeu.

encantada

Per rememorar aquests vestigis prehistòrics, l'any 2014 el CIPAG, amb la col·laboració de l'Institut de Cervesa Artesana (ICA), va començar a elaborar una cervesa basada en les restes trobades a la cova, L'Encantada, una recreació de cervesa neolítica a partir de les restes fossilitzades trobades al jaciment. La recreació es va fer amb els ingredients que es podien trobar en els entorns del jaciment en aquell moment. Una cervesa, per tant, que no porta llúpol sinó artemisa com a amargant i antioxidant.

A banda de l'artemisa, L'Encantada està elaborada amb ordi maltejat, herba-lluïsa, mores i mel. Tal com és habitual en les cerveses prehistòriques, no conté llúpol i s'ha decantat, fet pel qual conserva el llevat.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Entrevistes

Frederic Aznar, president de la UE Sant Joan Despí

Aznar: “Darrere de tota la polèmica està l’Ajuntament de Sant Joan Despí”

El president de la UE Sant Joan Despí considera que el consistori és el causant de la situació actual de crisi que viu l’entitat esportiva, encara…
1480

Reportatges

La jornada serà el 26 de setembre, a La Vicentina, i s’iniciarà amb la projecció de tres vídeos on els coneguts germans Torres, el pastisser Rafel Tugues i diversos cuiners i cuineres vicentins explicaran receptes de cuina amb els comentaris de Josep Lladonosa

Sant Vicenç dels Horts ho té tot a punt per a la Quinzena Gastronòmica

La II Jornada de Cuina Tradicional Catalana Josep Lladonosa consistirà en un sopar cuinat i comentat per professionals de la restauració local,…
221

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2015 Mediabaix. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix