El FAD guardona els 79 Habitatges amb Protecció Central de Sant Boi

Entre els elements de l’edifici que generen comunitat, el jurat enumera les passarel·les i els patis i terrasses intermèdies

L’edifici 79 Habitatges amb Protecció al Saló Central de Sant Boi de Llobregat, de Juan Herreros, Jens Richter, Mariona Benedito i Martí Sanz Ausàs, ha estat el guanyador de la 62a edició dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme. En aquesta obra el jurat destaca la investigació, a través del projecte arquitectònic, sobre les maneres de transitar i habitar els espais comuns als edificis d’habitatges col·lectius, així com la seva ambició de construir una comunitat, i no només un edifici.

sant boi h2 jose hevia1

1b42e55d 5482 4d7a a4c5 515236d781ea

Segons el jurat, “mitjançant la seva acurada arquitectura de passarel·les, nuclis de comunicació creuats, finestrals sobre grans patis i terrasses intermèdies, multiplica les trobades visuals i físiques entre les persones que resideixen en els diferents habitatges i també amb l’espai públic exterior. L’estratègia de transició a l’escala de ciutat, amb grans buits a les façanes —d’una volumetria rotunda i distintiva—, manté aquesta comunitat oberta i connectada amb les places adjacents. Arquitectura amb un esperit propositiu, atenta i còmplice amb el context, origina espais pensats per a la vida en comú, en estreta sintonia amb el paisatge físic i humà en què s’insereix i als quals serveix, generosa en la creació d’atmosferes sensorialment plenes. Es tracta d’una intervenció d’habitatge públic que esprem les potencialitats del lloc més enllà dels límits convencionalment establerts en aquest tipus de projectes, generant aportacions i esmenes rellevants a les maneres de viure i ocupar els espais alineats amb els canvis de paradigma contemporanis.”

VIDEO (clíca aquí)

sant boi h2 jose hevia3

sant boi h2 jose hevia4

L’altre finalista baixllobregatí

En aquesta edició, el jurat ha escollit 27 projectes finalistes en les diferents categories del total de 484 obres presentades. Entre els quals hi havia també un altre edifici del Baix Llobregat en la categoria d’Arquitectura: la biblioteca El Molí de Molins de Rei.

Redacció / Fotos: Premis FAD

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix