La iniciativa solidària #MúsicaQueCura és un servei de ‘música a la carta’ per a les persones que estan passant una situació difícil pel coronavirus
Durant el temps de confinament per la crisi sanitària de la COVID-19 han sorgit moltes iniciatives solidàries que han permès que la ciutadania pogués passar l’estada a casa seva de la millor manera. Una d’aquestes iniciatives és la que proposa un grup de músics d’arreu de Catalunya -alguns de la nostra comarca- anomenada #MúsicaQueCura. “La nostra idea és donar ànims i força a través de la música a les persones afectades d'una manera o altra per coronavirus”, explica la cantant santboiana Jana Corominas.
Jana Corominas (Sant Boi de Llobregat)
Així, la proposta consisteix a fer arribar cançons personalitzades a totes aquelles persones que estan passant per una situació difícil, ja sigui en un centre hospitalari, en una residència de gent gran o en el domicili. Les peticions, sense cap cost econòmic, es poden fer a través de la pàgina d’Instagram @musica_que_cura, Facebook, Twitter o per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., especificant la cançó que es vol dedicar i a qui va dirigida. En qüestió de pocs dies, la persona que realitza la petició rep un vídeo personalitzat i enregistrat per un dels músics que conformen la iniciativa amb la cançó sol·licitada.
Marc (Sant Feliu de Llobregat)
"Ja hem enviat diversos vídeos versionant cançons d'òpera com Caruso o la Piccolissima Serenata, clàssics de flamenc com Entre dos Aguas del Paco de Lucía o versions de piano com Primavera, de Ludovico Einaudi. També hem versionat cançons de pop-rock com Escriurem del Miki Núñez, Resistiré o Siempre Fuertes, de Manuel Carrasco. Qualsevol estil és vàlid pels nostres músics” diu Corominas i afegeix que “la majoria de persones destinatàries s'han emocionat en rebre els vídeos i això és el que realment dóna sentit a aquesta iniciativa.”
Miquel (Sant Feliu de Llobregat)
Amb això, els integrants d’aquesta iniciativa -una trentena- poden fer arribar cançons a totes les persones que puguin necessitar-ho i “ajudar-les a tirar endavant. La música és el llenguatge que connecta amb les emocions, augmenta l’estat d’ànim i pot ser, fins i tot, una teràpia. Sense efectes secundaris”, explica Jana Corominas.
Redacció / Fotos: Particular