Andrea Ambatlle guanya el 45è Premi de Poesia Martí Dot

L'obra reflecteix el lirisme compromès de la seva autora que, tot i la seva joventut, als seus 24 anys ha demostrat tenir una clara visió literària pròpia per la força i la unitat dels seus poemes

Andrea Ambatlle, estudiant d'Humanitats i Història de l'Art, ha guanyat la 45a edició del Premi de Poesia Martí Dot amb el poemari "La nostra sida". Tal com assegura la guanyadora, "és evident que aquesta obra parla d'una història d'amor per algú, però a mi m'agrada entendre-la també com a una història d'amor propi. En fi, més que de tan amor, de la seva toxicitat. Per això el coàgul, la nafra, les ferides o la mentida. La transició que fa el poemari jo crec que reflecteix el procés que s'inicia des d'una mena de contagi, la infecció, la malaltia i el trobar la cura."

RvLtOhZ 400x400

L'obra reflecteix el lirisme compromès de la seva autora que, tot i la seva joventut, als seus 24 anys ha demostrat tenir una clara visió literària pròpia per la força i la unitat dels seus poemes, amb mostres com les que es poden llegir  als seus perfils a xarxes socials. Sobre el títol de l'obra, Ambatlle explica que "és un vers d'un dels poemes que anomena així la poesia. M'agradava això, la idea que el títol del poemari fes referència directa a la poesia, que se't fica endins, i que pot esdevenir quelcom que t'emmalalteix o que et guareix. En aquest poemari, era el contagi d'una malaltia que reté, atrapa i no et deixa fugir."

La consecució del premi suposa per a ella "bàsicament una sorpresa. Vaig enviar el poemari pocs dies abans que s'enllestís el període d'entrega perquè no n'estava gens segura de fer-ho. Vaig enviar-lo finalment com a declaració. 'La nostra sida' ara començarà a ser moltes coses, però fins ara era com una mena de declaració d'amor/odi que havia quedat travada i que podia perdurar així per sempre o bé sortir a la llum. Era un abans sense després. Ara comença el després."

Aquest no és el primer poemari escrit per l'autora, però sí el primer que ha estat premiat i que serà publicat. Nascuda a Sant Celoni (Baix Montseny) i resident a Oix, un poble molt petit a l'Alta Garrotxa, la guanyadora de la darrera edició del Premi Martí Dot dedica el guardó a l'Isarn, "el petit que duc al ventre, simplement per la seva imminent existència."

Ambatlle s'ha alçat amb el guardó d'una de les edicions quantitativament i qualitativa més destacables dels darrers anys. "La nostra sida" era una de les 18 obres que es van presentar al concurs, i va esdevenir el poemari guanyador després d'un intens debat de més de tres hores per part del jurat. El lliurament del premi, previst pel 20 de març en el marc de la Setmana de la Poesia, es va haver d'ajornar per l'Estat d'Alarma i el posterior confinament. A hores d'ara es manté la presentació del poemari, publicat per Viena Edicions, al mes de novembre.

Redacció / Fotos: AA

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix