'Mil anys en deu dits' i 'Festardor' per compartir en família durant els dies de confinament
L’Associació Cultural Calaix de Sastre ha decidit posar en obert online dues de les seves produccions ('Mil anys en deu dits' i 'Festardor') per compartir en família durant els dies de confinament.
La primera de les produccions que es pot veure en obert és "Mil anys en deu dits", el musical de la història popular de Sant Feliu de Llobregat interpretat per la companya Enric Borràs. Amb text original i direcció escènica de Joan Lorenzo, música de Pere Borrell i direcció musical de Conxita Safont, presenta deu anèctodes principals de la història de Sant Feliu on el públic viatjarà a través del temps i dels segles acompanyat de la Roser, una noia de deu anys que haurà de resoldre un enigma. "Mil anys en deu dits" es basa en llocs, personatges i situacions que realment van existir i repassa fets dels anys 1002 (Sancti Felicis), 1243, 1340, 1486, 1524, 1636, 1713, 1854 i 1937. La primera edició del musical es va estrenar el 2006. El 2021 farà quinze anys.
La segona producció en obert és 'Festardor'. Si la cultura d'un poble és la seva identitat, aleshores Sant Feliu de Llobregat és el seguici. I el correfoc. I el bany d'escuma, i les cercaviles, i els concerts... Perquè l'essència de Sant Feliu es concentra a la Festa de Tardor. Es tracta d'un documental d'Albert Bonet i Joan Lorenzo, produït per pod.cat i Calaix de Sastre, amb imatges molt professionals. "Va ser de les primeres vegades que s'han gravat correfocs i banys d'escuma des de dins amb una càmera normal". Joan Lorenzo explica que "amb l'Albert Bonet de pod.cat hem decidit sumar-nos a les iniciatives culturals sorgides aquests dies de confinament i us volem proposar conèixer una mica més Sant Feliu des de casa gaudint de la seva història en format musical i vivint la seva festa popular més gran des de dins."
Redacció / Fotos: AEBALL