La parada de Cornellà Centre de TRAM es renova amb un mural d'art urbà

L'artista MurOne realitzarà aquest projecte de més de 1.600 m2 on pretén unificar art amb un model de ciutat sostenible i inclusiu

TRAM inicia un projecte per portar l'art urbà a les parades soterrades del tramvia de la mà de l'entitat cultural Rebobinart. L'Iker Muro, també conegut sota el nom artístic Mur0ne, ha estat l'artista seleccionat per pintar el primer mural d'un total de 1.635m2 entre les dues parets de l'interior de la parada del tramvia de Cornellà Centre a Cornellà de Llobregat. La intervenció es realitzarà entre el 17 de febrer i el 9 de març.

tram mural 2

Aquesta obra serà la primera acció en el marc d'Art al TRAM, un projecte d'intervencions artístiques de qualitat a diverses parades al llarg de les dues xarxes de TRAM, tant a Trambaix com a Trambesòs. L'objectiu del projecte és utilitzar l'art per revitalitzar aquests espais i convertir-los en llocs més amigables. Així doncs, TRAM pretén reforçar valors socials i ambientals apropant a la ciutadania un model de ciutat basat en la sostenibilitat, la innovació social i la inclusió a través de l'art i la cultura.

Aquesta és la segona remodelació de l'intercanviador de Cornellà, ja que l'any 2005 es va inaugurar el projecte "Trajectes" en el qual hi van participar estudiants de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona coordinats pels professors Albert Valera, Lluis Doñate i Maria Josep Forcadell. El projecte concebia la parada de TRAM de Cornellà Centre com un espai escultòric on diferents elements -imatges gràfiques i tridimensionals, signes, textos i àrees de color- manifestaven la idea de viatge i transport.

Millorar la visibilitat

Ara, abans d'iniciar el nou mural, TRAM ha executat una important remodelació de la il·luminació de l'intercanviador de Cornellà Centre amb l'objectiu d'homogeneïtzar la il·luminació, de millorar la visibilitat de l'obra de MurOne i de reduir el consum energètic, ja que s'han canviat els llums per uns leds de baix consum.

tram mural 1

La proposta de MurOne que es podrà veure a partir del mes de març representa la multiculturalitat i diversitat de les persones usuàries del tramvia a través d'un joc de perfils de cares que s'entrecreuen i que generen sensació de moviment. Ubicada a peu de carrer i en una de les àrees més cèntriques de Cornellà de Llobregat, la parada de TRAM Cornellà Centre s'ha convertit en una zona de pas habitual. Essent, doncs, una estació de referència de l'àrea metropolitana de Barcelona, TRAM l'ha escollida per donar el tret de sortida del projecte.

Redacció / Fotos: TRAM

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
236

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix