Premi internacional de disseny per a un edifici de Sant Feliu

Es tracta d’uns prestigiosos premis anuals de disseny que s’atorguen als Estats Units en diverses categories.

La finca de l’escola, ubicada a la riera de Pahissa, 3, ha estat totalment rehabilitada per l’arquitecte Pepe Gascón.

Les obres de millora i ampliació, que es van iniciar al juny de 2010, han suposat l'enderrocament de les parets interiors de l'edifici i la redistribució dels espais de les quatre plantes de l'immoble.

El projecte aporta una solució innovadora a la irregular i complexa geometria del solar on es troba l’edifici. Alguns dels aspectes innovadors del disseny arquitectònic són els espais comuns diàfans i plens de llum natural, la façana amb grans finestres i una successió de franges perimetrals pintades de negre, així com un cos de forma triangular de més de 300 m2 que ha permès augmentar el tamany de la planta baixa i del soterrani de l’immoble.

L'obra s’ha fet amb l’objectiu de respectar al màxim la façana principal de l'equipament ja que està catalogada com un element d'interès històric i artístic del patrimoni local. L’edifici, d’estil neomedieval, data del segle XIX i l’any 2005 va ser cedit per l’escola Bon Salvador a l’Ajuntament de Sant Feliu.

La reforma s’ha fet amb la utilització de materials contemporanis com l'acer i el vidre que contrasten amb la pedra i el fang de les parts antigues de l'edifici. A l’interior, s’han habilitat diverses aules i sales per a fer tallers, així com cuina, menjador, bugaderia, vestidors, banys i estances de diversos usos. A la teulada, s’hi ha instal·lat paviment de cautxú, per tal que els alumnes de l’escola puguin utilitzar-la com a espai d’esbarjo.

L'actuació, que té un cost de més d’1,7 milions d’euros, ha estat finançada a través del Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local atorgats pel Govern central.

L'escola Xamfrà-Sant Miquel, creada l’any 1982, ofereix diferents programes formatius a joves d'entre 16 i 21 anys amb dificultats d'aprenentatge o amb discapacitats psíquiques lleus que volen aprendre un ofici. Properament es traslladarà de nou a l’edifici rehabilitat.

Redacció | Foto: José Hevia
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix