La sesrovirenca Rosalía guanya el seu primer Grammy

L'artista catalana, que va agrair el guardó en català, va obtenir el reconeixement al  millor disc llatí de rock, urbà o alternatiu per El mal querer

Rosalía ho ha tornat a conseguir. La cantant de Sant Esteve Sesrovires s’ha consolidat com una artista global en guanyar el seu primer Grammy al millor disc llatí de rock, urbà o alternatiu per El mal querer. El segon projecte discogràfic de l'artista es va imposar a X 100pre, de Bad Bunny; Oasis, de Bad Bunny i J Balvin; Indestructible, de Flor de Toloache; i Almadura, d'iLe.

199350 rosalia

Rosalía també estava nomenada com a candidata a millor nova artista encara que la jove cantant nord-americana Billie Eilish, de només 18 anys, es va endur el guardó. Competia en aquesta categoria amb noms com Black Pumas, Billie Eilish, Lil Nas X, Lizzo, Maggie Rogers, Tank and The Bangas i Yola.

La cantant, a l’hora de recollir el premi va voler barrejar el català, el castellà i l'anglès. Rosalia va agrarir el premi i va mostrar la seva admiració per tots els nominats. "És un honor haver estat a la mateixa categoria que vosaltres, gràcies per haver abraçat el meu projecte", ha dit. També ha tingut unes paraules per a la seva família en català: "Us estimo molt i sense vosaltres no hauria pogut arribar”. Amb tot, ha assegurat que el que l'emociona de veritat és poder actuar en directe a la cerimònia de Los Angeles amb una proposta "inspirada en el flamenc". Al costat de la baixllobregatina, també han actuat a la gala Billie Eilish, Ariana Grande, Camila Cabello, Demi Lovato o Aerosmith.

ross kPiF 620x349abc

La cirereta del pastís

Fa poc més d'un any que la cantant catalana publicava El mal querer, produït per El Guincho, sis mesos després que fes públic el primer single del disc, Malamente. Des de llavors, Rosalía no ha parat de rebre premis, conquistant dos MTV Video Music Awards al millor vídeo llatí a la millor coreografia per Con Altura o dos premis Los40 Music Awards. I després els cinc premis als Grammy llatins. A més, la revista Rockdeluxva escollir El mal querer com a millor disc nacional de l'última dècada i Pitchtfork el va situar en el lloc número 36 dels 200 millors discos de l'última dècada.

sKUk49VG

Al febrer, la sesrovirenca va actuar als Goya versionant la cançó de Los Chunguitos Me quedo contigo acompanyada de l'Orfeó Català i El Guincho. Aquest mateix any va gravar les cançons Con altura, amb el colombià J. Balvin i El Guincho i la seva primera peça en català Milionària. Al maig va iniciar la gira de presentació del nou disc al Primavera Sound de Barcelona.

Redacció / Fotos: Reuters-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix