La Biblioteca Les Voltes potenciarà la difusió de les obres vicentines

La Junta de Govern va aprovar el programa de Fons Local de la Biblioteca Municipal per mantenir i donar a conèixer les obres d’autoria local i que parlin del municipi

Un dels objectius de la Biblioteca municipal Les Voltes és recopilar, preservar i promoure el patrimoni literari local, ja siguin obres d’autoria vicentina o de temes que impliquen el municipi de Sant Vicenç dels Horts. Tots aquests documents es guarden a la biblioteca, que els classifica i els posa a disposició de tota la ciutadania a través del Fons Local. Ara el Govern l’impulsarà després d’aprovar el programa Fons Local de la Biblioteca Municipal.

biblioteca

El programa recull els objectius i les accions vinculades per tal de fer créixer la col·lecció i donar-la a conèixer durant els propers anys. Així, es preveuen noves adquisicions editorials i localització d’edicions descatalogades però possiblement accessibles per altres vies; a més d’un projecte de difusió de les obres a través d’activitats que fomentin la creativitat i la participació ciutadana al voltant de les temàtiques incloses a la col·lecció local i també al fons de cuina catalana, hort i cultiu.

El regidor de Cultura, Isidre Bautista, ha explicat que la Biblioteca Municipal Les Voltes “és un servei de referència en matèria de lectura, formació continuada, lleure i cohesió social per al seu territori d’influència. Amb aquest programa dotem de més recursos el servei que ofereix per consolidar la conservació i la difusió del patrimoni bibliogràfic local.”

526d1600 57c0 4c5e 8fd6 b5ed65e0aed8

Sant Vicenç dels Horts ha estat molt productiu culturalment parlant, amb molta proliferació de documents per part dels veïns i veïnes, fent que el Fons Local hagi augmentat considerablement en els últims anys, fins al punt de tenir un total de 579 nous documents. Aquests estan distribuïts en 8 col·leccions: autors, il·lustradors, premis literaris, cinema, història, entitats, música (flamenc, rock, cant coral, dvd’s musicals, partitures), i literatura (novel·la, poesia, infantil), i del fons de cuina tradicional catalana, integrat per part del fons Josep Lladonosa i Giró.

A més, la Biblioteca Les Voltes participa d’un projecte comunitari que vincula les biblioteques i el Parc Agrari del Baix Llobregat que té un fons propi per fomentar el cultiu, el consum i la cuina dels productes de temporada i de proximitat.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
112

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix