El Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat arriba a la 58a edició

Les representacions comencen demà dissabte 30 de novembre amb la participació de prop de 250 actors

L’Associació Pessebre Vivent Amics de Corbera té tot a punt per a l’inici de les representacions del seu Pessebre Vivent a la penya del Corb. Una representació viva del naixement de Jesús a Betlem que té els seus orígens el 1962 i que fa que sigui el primer pessebre vivent de Catalunya. Una manifestació cultural popular que s’ha convertit en patrimoni immaterial. Un projecte clàssic de participació intergeneracional i un referent actual de la llarga tradició teatral catalana que es nodreix dels misteris i de les representacions més genuïnes del teatre hagiogràfic medieval de Catalunya.

foto premsa 11

foto premsa 6

El Pessebre Vivent ha evolucionat cada temporada amb la incorporació de noves escenes, construccions o personatges perquè el visitant que repeteixi (prop del 40%) trobi nous elements. Actualment, en un circuit de 700 metres, els prop de 250 actors representen tretze escenes en un espai natural de 14.000 metres quadrats: l’anunci de l’Àngel a la Verge, els pastors, les dones fent bugada, el naixement a la cova, l’Anunci de l’Àngel als pastors, l’adoració, els Reis, la fugida a Egipte, la vida familiar a Natzaret i escenes d’oficis artesanals i de típiques tradicions nadalenques catalanes com fer cagar el tió. Les veus dels narradors s’intercalen amb música i nadales tradicionals interpretades, entre altres, per la Coral Diadema de Corbera. A més de la part artística també s’ha posat èmfasi en les millores de les infraestructures que es realitzen sota un pla de modernització i adaptació a la legalitat vigent sempre prioritzant les mesures de seguretat. En aquest sentit, entre altres, s’han incorporat més baranes pel públic i els actors, s’ha millorat la maquinària i s’han habilitat accessos pels visitants amb la construcció de rampes per a persones amb discapacitat, cadires de rodes i cotxets.

foto premsa 9

foto premsa 10

El pressupost per posar en marxa tot l’engranatge del Pessebre Vivent i la seva realització supera la quantitat de 110.000 euros. Des de 1962 s’han fet més de 2.400 representacions amb un total de 959.563 visitants (l’any passat van ser 30.063).

foto premsa 3

Venda online i horaris

L’espectacle és possible bàsicament gràcies a la recaptació de la taquilla i diferents subvencions de diverses administracions. L'any 2015, el Pessebre Vivent de Corbera va incorporar amb èxit la venda d’entrades online. És a dir, a partir de la mateixa pàgina web (http://pessebrecorbera.cat/) l’usuari pot comprar la seva entrada pel dia i hora desitjats.

Captura de pantalla 2019 11 29 a las 8.33.00

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix