Tot a punt per a la Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat

Del 7 al 17 de novembre se celebrarà el Festival de Cinema de la Mediterrània i el Llevant

Tot a punt per a l’inici de la tretzena edició de la Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat, un certamen amb seu a Cinebaix i que se celebrarà del 7 al 17 de novembre amb el Festival de Cinema de la Mediterrània i el Llevant. Durant aquests deu dies es podran veure 25 pel·lícules (entre documentals, ficció i curtmetratges) de 13 països diferents, des d'Egipte a Líbia, passant per Tunísia, Algèria, Kurdistan o Regne Unit. D'aquests 25 films 14 es podran veure per primera vegada a Catalunya, i un 60% dels que hi participen en la secció oficial estan dirigits per dones.

cinebaix EDIIMA20151110 0582 18

A més, La Mostra inclourà sis cinefòrums i debats, on participaran el cineasta kurd Kazim Öz, director de Zer; Nila Núñez, directora de Lo que dirán; José Gaya, director d'Els fils del tauler; i Xavier Artigas, director d'Idrissa, crònica d'una mort qualsevol.

fotograma nouras dream

La inauguració serà el dijous 7 de novembre, precisament amb una estrena al territori català, com és la pel·lícula Le rêve de Noura (Noura's dream), d'Hinde Boujemaa.

La cloenda d'aquesta edició tindrà lloc el diumenge 17 de novembre a les 19 h, amb la projecció d'Idrissa, crònica d'una mort qualsevol i debat posterior amb el codirector d'aquest documental Xavier Artigas. En el marc de la sessió també es donarà a conèixer el veredicte del Jurat Jove, integrat per tres noies i dos nois de diferents municipis de la comarca que visionaran les pel·lícules de la secció oficial i triaran la millor d’acord amb al seu criteri.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix