L'Open House obre les portes de nou edificis de Sant Joan Despí

Se celebrarà el cap de setmana del 26 i 27 d'octubre on es podrà veure, entre altres edificis la Ciutat Esportiva del Futbol Club Barcelona, el restaurant Follia, les cotxeres del tram o Can Negre

Per cinquè any consecutiu, Sant Joan Despí participarà en el Festival d'Arquitectura 48H Open House BCN, que tindrà lloc del 26 i 27 d'octubre. El municipi baixllobregatí prendrà part amb l'obertura de forma gratuïta dels següents edificis: Can Maluquer, Can Negre, Can Po Cardona, Can Tous, les cotxeres del Tram, la Ciutat Esportiva del Futbol Club Barcelona (incloent-hi el nou estadi Johan Cruyff), l'ermita de la Mare de Déu del Bon Viatge, el restaurant Follia i la Torre de la Creu. Aquests edificis es podran visitar lliurement el dissabte 26 i el diumenge 27 en diferents horaris.

EstadiJohanCruyff140520192 pic estadi johan cruyff 066

65DB815B 21CB 41B6 B6FB 1FAAA6D2A22F

Itineraris guiats

En el marc de l'Open House, Sant Joan Despí també ha organitzat itineraris guiats per mostrar el patrimoni arquitectònic de la ciutat. Així, al llarg del cap de setmana es faran diferents sessions de l'Itinerari Jujol Modernista i de l'Itinerari del Canal de la Infanta. També hi haurà visites teatralitzades (a l'Itinerari Jujol, a la Torre de la Creu i a Can Negre), amb la participació dels personatges de Josefa Romeu i Engràcia Balet, impulsores de l'arquitectura de Josep Maria Jujol. Si voleu participar en aquests itineraris i visites, heu de fer la inscripció prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

can negre open house web

En aquesta edició, el 48H Open House ha volgut destacar les dones arquitectes per tal de denunciar la invisibilitat que han sofert al llarg dels anys. El festival ha seleccionat diferents dones dedicades a l'arquitectura per representar cada una de les seccions o àmbits geogràfics de l'Open House. En el cas de Sant Joan Despí, la representant de la ciutat és Natalia Ojeda, arquitecta que desenvolupa paral·lelament col·laboracions amb diversos despatxos d’arquitectura i diferents projectes d’obra pròpia. Entre altres, Natalia Ojeda ha col·laborat en la restauració dels edificis de Can Negre i de la Torre de la Creu.

open house 2018

El 48H Open House és el festival d'arquitectura més important de Catalunya i compta amb la participació de diferents ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona. El certamen obre les portes d'edificis sovint inaccessibles per a la ciutadania de forma gratuïta, per tal que puguem descobrir i conèixer el paisatge urbà i admirar espais i construccions singulars.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix