El municipi baixllobregatí acull un dels festivals de folk més importants de la comarca
Des d’ahir i fins dijous 31 d’octubre, Esplugues de Llobregat és escenari del Festival Arrela't. La cultura d'arrel tradicional, expressada per mitjà de la música i la dansa, esdevé definició inequívoca d'un dels festivals de folk més importants de la comarca. Un any més, Tradicions i Costums d'Espluga Viva, amb el suport de l'Ajuntament d'Esplugues, ha preparat una programació plena de propostes musicals de primer nivell que tindran per escenaris el Casal de Cultura Robert Brillas, La Rajoleta i l'Ateneu.
El festival va arrencar al Museu de ceràmica La Rajoleta, amb una producció especial cortesia de Marcel Casellas Trio, amb la col·laboració de la mezzosoprano Maria Mauri i del permaviticultor, Ton Rimbau.
Diumenge dia 20, Roger Andorrà presentarà un espectacle de gralla connectada a pedals electrònics, anomenat Electrogralla, un espectacle on es barreja tradició i modernitat.
El divendres següent, dia 25, hi haurà doble programació a l'Ateneu. D'una banda, Pony Pisador aproparà l'aire desimbolt i la música tradicional d'arreu del món; i de l'altra, els espluguins The Cane Peelers, que combinen el rock i el folk amb temes més tranquils, ens endinsaran dins l'ambient de taverna que proposen.
El dissabte 26 serà el dia fort del festival pels concerts que s'aniran succeïnt. De primer, Mireia Vives i Borja Penalva presentaran el seu nou disc, Cançons de fer camí, i faran un recorregut entre cançons inèdites, pròpies, musicacions i referents. El segon plat vindrà des de la delicadesa de Pasquines, amb un espectacle de música i poesia a través de la sensibilitat de sis dones que formen un projecte personal i únic. I tancarà El Diluvi, el grup de música valencià que oferirà el folk més modern.
Diumenge 27 serà el torn pel cuplet català de la mà de Mousse de Parrús, amb un espectacle d'humor, sàtira i erotisme.
El dijous 31 arribarà el colofó final del Festival Arrela't amb el taller de danses amb Sagristà & Soler, el sopar i el ball, amb música de Safolk.
Redacció / Fotos: Arxiu