Sant Joan Despí ja té un mural dedicat a Josep Maria Jujol

L'autor és Ampparito, un dels artistes més destacats d'entre els joves creadors d'art urbà a Espanya, que en la seva obra evoca la connexió de Jujol amb la natura

El mural dedicat a la figura de l'arquitecte Josep Maria Jujol ja és una realitat un espai urbà de Sant Joan Despí. El mural, amb motiu del 140 aniversari del seu naixement de Jujol, s'ha pintat a la mitgera d'un edifici del carrer del Bon Viatge, al peu de la plaça de l'Ermita, per tal de recordar l'empremta que Jujol va deixar al municipi baixllobregatí.

mural jujol 4

mural jujol 3

L'autor del mural és Ampparito, un dels artistes més destacats d'entre els joves creadors d'art urbà a Espanya, que en la seva obra evoca la connexió de Jujol amb la natura. "Si volia fer un homenatge a Jujol, res millor que fer un homenatge a la natura, tan present en totes les seves obres, i apel·lant a quelcom que ja hi ha en aquell espai com és un arbre, tal com feia Jujol amb el que hi havia a l'entorn d'on treballava", explica Ampparito. D'aquesta forma, el mural és un retrat en grans dimensions de l'arbre que hi ha al davant de l'edifici. "La idea és ancorar l'arbre de 2019 a l'edifici, de manera que, cada any que passi, quan l'arbre de veritat sigui podat i quedi amb la seva estructura al descobert, puguem veure els canvis que s'hi han produït comparant-lo amb el del mural; uns canvis impossibles de predir, igual que la gestualitat de Jujol", segons l'artista.

mural jujol 2

Les branques de l'arbre del mural, tot just podades, recorden l'expressiva i espasmòdica cal·ligrafia jujoliana i també la forma com Jujol modelava la forja, amb els seus característics talls, deformacions i bonys, similars a com un arbre es modela a si mateix.

Tant en el procés d'elaboració del concurs internacional com en l'acompanyament de l'artista escollit durant la realització del mural, l'Ajuntament ha comptat amb la col·laboració de Contorno Urbano, una fundació sense ànim de lucre que té com a objectiu estudiar, promoure i conservar la creativitat i l'art urbà.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix