Jornades a Sant Joan per conèixer millor l’obra Josep Maria Jujol

Se celebraran del 27 al 29 de setembre i estan emmarcades en la celebració de l'Any Jujol140

L'Ajuntament de Sant Joan Despí, amb la col·laboració de UIC Barcelona, organitza del 27 al 29 de setembre les Jornades Internacionals Jujol: animar les pedres i posar vida, que aplegaran experts del món acadèmic i professional per analitzar els múltiples vessants de l'obra de Josep Maria Jujol. Les jornades, emmarcades en la celebració de l'Any Jujol140, volen sumar la mirada de diferents especialistes que, des de les seves disciplines, han tingut contacte amb l'obra del genial artista, autor de joies com Can Negre o la Torre de la Creu.

Centre Jujol Can Negre

El Centre Jujol-Can Negre acollirà aquesta trobada entorn a Jujol que comptarà amb una desena de ponents d'àmbits com l'arquitectura, el disseny, el periodisme o l'interiorisme, que protagonitzaran conferències, debats i taules rodones. Les ponències analitzaran diversos aspectes de la figura i l'obra de l’artista, com ara el procés creatiu de l'artista, la difusió del seu patrimoni, el paper de la religió, la relació de Jujol amb Antoni Gaudí o l'esperit de l'arquitectura jujoliana.

jujol santjoandespi torredelacreu 5750

Durant les jornades també es farà una visita a la ruta modernista de Sant Joan Despí i s'organitzarà, el diumenge 29 de setembre, una sortida per conèixer l'obra de Jujol al Camp de Tarragona.

Exposició

En paral·lel, el Centre Jujol-Can Negre de Sant Joan Despí acollirà l'exposició Maquetes crítiques. Jujol i la modernitat, que es podrà visitar del 26 de setembre al 13 d'octubre. La mostra és una selecció del treball desenvolupat a l'assignatura 'Maquetes crítiques' pels estudiants de UIC Barcelona School of Architecture. En aquesta exposició podrem veure, des d'una altra perspectiva, grans obres de Jujol com Can Negre, la Torre de la Creu, la Casa Ximenis, la Casa Bofarull, la Casa Planells o les fonts de la plaça d'Espanya, a partir de la interpretació que els estudiants en fan en les seves maquetes.

L'exposició s'inaugurarà el dijous 26 de setembre, a les 20 hores, al Centre Jujol-Can Negre de Sant Joan Despí. Prèviament, a les 19 hores, tindrà lloc la presentació del llibre Jvjol&Gaudí, escrit per Josep Maria Jujol Jr, que retrata les relacions personals i artístiques dels dos genials artistes al llarg dels seus 20 anys de col·laboració.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix