Sant Feliu recorda els seus orígens amb la festa de Sancti Felicis

La primera referència escrita de la ciutat baixllobregatina data de 1017 anys

Calaix de Sastre torna a organitzar, una edició més, la festa de Sancti Felicis, la celebració del 1017è aniversari de la primera referència escrita del nom de Sant Feliu. Es tracta d'una jornada molt especial, perquè també se celebra l'11è aniversari de Calaix de Sastre, l'associació organitzadora. La passada edició de la festa medieval va ser visitada per prop de 2.000 persones.

39821246 2046859175332870 701094114753511424 o 1024x768

L’entitat vol donar a conèixer la història del municipi amb una festa ambientada en l'època medieval als jardins del Palau Falguera amb una proposta d'oci àmplia i per a tota la família. Enguany s'ha potenciat l'increment del nombre d'activitats i de l'animació durant tot el dia per part de les diferents companyies, amb la incorporació d'un mag medieval. L'animació romandrà durant el matí i tarda, fent un ambient més agradable.

 2160

També hi haurà altres novetats com la reproducció d'un campament medieval i una botiga d'espases i escuts, on tothom podrà adquirir per un preu molt popular el material per decorar la seva peça.

"Des de Calaix de Sastre volem que la festa tingui un ambient molt familiar, on tothom gaudeixi de les diferents activitats i actuacions i convidem a la gent a vestir-se i caracteritzar-se de l'Edat Mitjana perquè tot l'esdeveniment llueixi encara més", explica Joan Lorenzo, representant de Calaix de Sastre.

2160 1

Enguany seran una trentena de parades que oferiran productes com embotits, dolços, olis i d'altres articles que es podrien trobar en un mercat dels segles XI o XII. Però també hi haurà tota una agenda d'activitats i tallers:

Agenda 28 d'agost:

  • 11h Mercat i campament medieval. Jocs gegants medievals amb Gil Ratataplam. Maquillatge de fades amb Niu de Llum
  • 12h Tallers medievals. Animació al mercat amb cia Ester Lolamento, Rubricatum, "Passejant el drac" de cia. Patawa i mag Reivax.
  • 13h Taller Arrels i Brots
  • 17.30h Tir amb arc amb Arcoflis
  • 18h Tallers medievals, Animació al mercat amb cia Ester Lolamento, Rubricatum, "Passejant el drac" de cia. Patawa i mag Reivax.
  • 20.00h Danses i viatge per la història de Sant Feliu
  • 21.00h Botifarra medieval i actuació de Samarkand Tribal 22.00h Espectacle de malabars amb foc de cia. Ester Lolamento

Concurs Fabulas Igni

També se celebrarà la segona edició del concurs literari Fabulas Igni, on els avis de Sant Feliu esciuen vivències personals i els nens escullen una d’aquestes vivències i les dibuixen. Els premis als guanyadors s’impartiran durant la celebració de la Castanyada.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu-Calaix de Sastre

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix