Millores a l’Església de la Colònia Güell i el seu entorn

Hi ha diversos espais i elements que presenten un cert deteriorament per la qual es realitzaran un seguit d’intervencions

La Taula de Patrimoni es va reunir a l'Església de la Colònia Güell i va fer un repàs al conjunt de projectes de rehabilitació i millora que el Consorci de la Colònia Güell té previst realitzar sobre diferents elements de la cripta i el seu entorn.

Pel que fa a l'interior de la Cripta, aviat es començaran els treballs de restauració d'uns dels vitralls de l'església, concretament el que hi ha més a prop de l'altar. Els treballs els realitzarà el vitraller Pere Cànoves, que ja va restaurar altres vitralls de l'església, i utilitzarà la tècnica d'esmalt al forn. També realitzarà els vitralls que substituiran als actuals translúcids que es troben a la capella del Sant Crist, que s'esmaltaran en color. Resta pendent d'execució la reparació parcial d'algunes de les columnes del temple, que presenten cert deteriorament.

taulapatrimoni juliol2019 01

Pel que fa a l'entorn de l'església, durant aquest any hi ha prevista la realització de tot un seguit d'intervencions per tal de condicionar l'espai que envolta la Cripta i la Rectoria:

- Eliminació del paviment de l'antiga pista de tennis i regularització del pendent.

- Museïtzació amb els trams de columnes no utilitzades i que actualment es troben agrupades en el bosc de la cripta. Es muntaran en posició horitzontal formant una mena de jardí arqueològic. Es desenvoluparà per a les escoles un recurs didàctic amb el jardí arqueològic.

- Plantació de vuit pins i ametllers.

- Col·locació de bancs per a descans.

- Condicionament d'accés a la cripta des del bosc.

- Condicionament simbòlic dels fonaments restants del taller d'Antoni Gaudí. Amb dues fileres de maons per destacar-ne la ubicació.

- Reparacions dels marges de les lloses del terrat per evitar filtracions.

- Reparacions en les juntes de les planxes de zinc sobre el porxo per evitar filtracions (previst per a l'any 2020).


Redacció / Fotos: Aj. Santa Coloma de Cervelló-Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix