L'artista urbà Ampparito pintarà el mural commemoratiu de l'Any Jujol140

El jove creador ha estat escollit entre una trentena d'artistes a través d'un concurs

Ignacio Nevado, ‘Ampparito’, un dels artistes més destacats d'entre els joves creadors d'art urbà a Espanya, realitzarà el mural commemoratiu de l'Any Jujol140. D'entre les 30 propostes presentades al concurs convocat per l'Ajuntament de Sant Joan Despí, l'artista seleccionat ha estat Ampparito, que executarà un mural inspirat en l'arquitecte Josep Maria Jujol.

jujol 140

A final del mes d'abril, l'Ajuntament de Sant Joan Despí va obrir un concurs per escollir l'artista encarregat de crear un mural de grans dimensions a l'espai urbà en el marc de la commemoració de l'Any Jujol140. En total, s'hi van presentar 30 artistes nacionals i internacionals (13 de Catalunya; 9 de la resta d'Espanya, i 8 de diferents punts del món). L'artista que ha obtingut la màxima puntuació i que és el seleccionat per realitzar l'execució del mural de l'Any Jujol140 és Ignacio Nevado 'Ampparito'.

ignacio nevadoampparito 2866be1b

Un cop seleccionat com a guanyador del concurs del mural de l'Any Jujol140, l'artista farà una residència a Sant Joan Despí per treballar l'esbós del mural, amb la previsió que estigui pintat a final del mes de setembre. El mural es pintarà a la mitgera de l'edifici situat al carrer del Bon Viatge, número 2, i estarà inspirat en la figura de Josep Maria Jujol. L'artista rebrà una dotació econòmica de 6.000 euros per la seva intervenció. En el seu acompanyament, l'Ajuntament de Sant Joan Despí compta amb la col·laboració de Contorno Urbano, una fundació sense ànim de lucre que té com a objectiu estudiar, promoure i conservar la creativitat i l'art urbà.

El mural serà un nou símbol, en aquest cas d'art urbà, per recordar l'empremta que Jujol va deixar a la ciutat i per commemorar l'Any Jujol140, un moviment cultural, social i artístic impulsat per Sant Joan Despí per reconèixer i posar en valor la figura de Josep Maria Jujol en el 140 aniversari del seu naixement..

Currículum
Graduat en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid, Ampparito és un jove creador madrileny que treballa subvertint objectes, significats i realitats per generar noves experiències i situacions. L'artista està especialitzat en la realització de grans murals i basa els seus projectes des de l'experiència en el lloc, tot prenent com a matèria primera el context, els estímuls de l'entorn i la seva història.

Ampparito Sant Petersburg

Ampparito ha realitzat intervencions murals i instal·lacions en l'espai públic a Barcelona, Madrid, Itàlia, Nova Zelanda, Rússia, el Regne Unit, Noruega i França. Ha fet diferents exposicions individuals i ha participat en exposicions col·lectives i en destacats certàmens d'art urbà com el Festival Ús de Barcelona, el Festival Nuart de Noruega, el Festival Street Prints de Nova Zelanda o el Swatch Creative Natives-Festival dels joves creadors i les noves idees de Madrid.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sant Joan Despí-Ampparito

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
150

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix