La cultura catalana viu la seva festa al Teatre L’Artesà del Prat

Amb aquests premis, lliurats pel CoNCA (Consell Nacional de la Cultura i de les Arts) es reconeixen entitats i personalitats que han destacat pel seu treball en el món de les lletres, el patrimoni, les arts visuals, la música, la cultura popular i la gastronomia catalanes

El Teatre L’Artesà del Prat de Llobregat va acollir ahir al vespre els Premis Nacionals de Cultura 2019 organitzats pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). La cerimònia va ser presidida pel president de la Generalitat de Catalunya,  Quim Torra; acompanyat pel president del CoNCA, Carles Duarte; l'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler; i la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. Els premis van reconèixer entitats i personalitats que han destacat durant el darrer any pel seu treball en el món de les lletres, el patrimoni, les arts visuals, la música, la cultura popular i la gastronomia catalanes. Durant la cerimònia, també es va fer diverses referències a la cultura i elements de la vida pratenca i es van projectar imatges vinculades a les tradicions, la cultura i gastronomia de la ciutat. A més, el cantant pratenc, Alfred García, va protagonitzar una de les actuacions amb què es va amenitzar el lliurament de premis.

D poChCWsAA 2BC

Sis personalitats i quatre entitats

Els premiats i premiades d'aquesta 44a edició dels premis són els següents:

- Maria Bohigas: traductora, editora i filòloga, premiada per la iniciativa Club Editor, per fomentar la recuperació de clàssics catalans del segle XX.

La traductora editora i filòloga Maria Bohigas rep el Premi Nacional de Cultura de la mà de lalcalde del Prat Lluís Mijoler

- Jaume Cabré: escriptor, premiat per la seva rica i prolífica trajectòria a través d'una obra narrativa de gran valor conceptual i literari, que ha plasmat en més d'una vintena d'obres, que han rebut nombrosos reconeixements.

- Josefina Matamoros: per haver estat ambaixadora a la Catalunya Nord de l'art català d'avantguarda, al capdavant de projectes culturals a Perpinyà i Cotlliure i com a directora del projecte del Musée d'art moderne de Céret.

- Clara Peya: per innovar la composició i la interpretació musicals transitant entre la música, el teatre i l'activisme sense abandonar el piano, instrument que l'acompanya en les seves performances.

- Josep Ponsatí: per la seva contribució a l'art internacional amb les seves peces inflables, escultures modulars amb heli de dimensions monumentals i efímeres que introduïren el minimalisme escultòric a Catalunya, integrant-les al paisatge i a la natura.

- Carme Ruscalleda: per haver exercit una cuina innovadora i d'avantguarda sense renunciar a la tradició culinària catalana i des de la reivindicació del producte arrelat al territori.

37812378 0dc5 4a72 b676 872e83ae188e

- Museu de Lleida: per la rellevància de la col·lecció, fruit de la concentració i la fusió de béns arqueològics, col·leccions antigues i art de diverses disciplines i objectes artístics, procedents majoritàriament de l'antic Museu d'Antiguitats (1868) i del Museu Diocesà (1893), presentada amb gran qualitat.

D pxqvOW4AA5rZ8

- Col·legi d'Arquitectes de Catalunya: guardonat per la seva contribució a la construcció d'un país modern per mitjà de l'arquitectura i l'urbanisme, des de les seves diverses seus territorials.

- Federació d'Ateneus de Catalunya: per la tasca extraordinària de gestió de la diversitat ateneista del nostre país i de la contribució a la cultura durant els seus trenta-cinc anys d'existència, i pel fet de ser el motor de la tradició ateneista a Catalunya.

- Litterarum Móra d'Ebre - Fira d'espectacles literaris: per construir un espai on conflueixen literatura i espectacle en totes les seves disciplines, des de les arts escèniques fins a les musicals, prenent com a eix la llengua catalana

 

Redacció / Fotos: Cultura Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
138

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix