Es lliuren els Premis EduRecerca a Esplugues de Llobregat

La setena edició va ser tot un èxit amb 46 centres, 79 treballs seleccionats i 89 alumnes participants

El passat 17 de juny es va celebrar a l’auditori Rafael Nebot d'Esplugues de Llobregat, l'acte de lliurament de la setena edició dels Premis Edurecerca. Aquests premis, promoguts pels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Educació juntament amb diferents entitats col·laboradores, volen ser una mostra i reconeixement a la tasca de recerca que es porta a terme als centres educatius de secundària de tot el territori.

La quantitat i qualitat dels treballs seleccionats pels diferents fòrums organitzats pels serveis educatius del Baix Llobregat d'enguany demostren la consolidació d'aquesta iniciativa que té com objectiu premiar l'excel·lència de l'assignatura de batxillerat que permet a l'alumnat acostar-se al difícil i alhora apassionant món de la recerca.

L’obertura institucional  amb la intervenció de Jordi Gil, Conseller d'Educació en funcions del Consell Comarcal del Baix Llobregat i Francesc Ballester,  Director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Educació, donant la benvinguda i felicitant als autors, centres i famílies; així mateix van destacar els valors de perseverança, esforç, dedicació, que signifiquen aquests premis. Es va fer una especial menció a la col·laboració, i el treball en xarxa fet que es visualitza especialment amb la cooperació entre les diferents entitats del territori i la importància del treball realitzat entre l'alumne, el centre i la família.  

Els guardons

El lliurament de premis es va iniciar amb la modalitat Consell de Dones del Baix Llobregat amb el premi d'igualtat dones-homes. En va resultar guanyador el treball de la Mar Artigas de l’institut Salvador Dalí del Prat de Llobregat amb el treball “Els esterotips de gènere a la publicitat de perfums" tutoritzat per la Victòria Salvadó.

Seguidament es va lliurar el premi del Parc agrari del Baix Llobregat. El representant, Jordi Gil, Conseller d'Educació en funcions del Consell Comarcal del Baix Llobregat va atorgar el guardó a l'Iván Martínez pel seu treball "Hidroponía: construcción y monitorización de un sistema hidropónico" del col·legi Sagrada Família de Gavà, dirigit per David González. 

Alejandro Barbeito, de l'institut Joaquim Blume d'Esplugues de Llobregat i la seva tutora l'Elisenda Estadella amb el treball "A cent cap als cent. L’envelliment actiu en la gent gran", van rebre el premi de la mà del Tonyo González (membre de la comissió directiva del Consell Esportiu del Baix Llobregat) i l'Eva Calvó (gerent del Consell Esportiu del Baix Llobregat).

El treball “Matik Escape Room. Inspirat en la colònia Sedó", de la Susana Alexandrina i la Mireia Haro de l’Institut El Cairat d'Esparreguera i dirigit per la Juana Díaz rebia el guardó de la mà del Jordi Gil, Conseller d'Educació en funcions del Consell Comarcal.

La videocreació del treball guanyador del Premi d'igualtat dones-homes amb els seu espot publicitari fruit del treball "Els estereotips de gènere a la publicitat de perfums" va tancar el primer bloc de treballs.

El Premi en la modalitat de comunicació per part de l’entitat Fetasantfeliu va ser per l'Aina Caviedes amb un treball tutoritzat per la Lídia Carranza del col·legi Daina Isard d'Olesa de Montserrat amb la seva recerca "Mitjans de manipulació?". La cap de redacció del diari digital Fet a Santfeliu, Carme Verdoy, va fer l’entrega del premi. 

Seguidament el Lluis Montfort, Conseller de cultura del Consell Comarcal del Baix Llobregat i el Josep Maria Gelabert, arxiver i membre del jurat de la modalitat de l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat van lliurar el premi a Marc Roca de l’institut de Sales de Viladecans amb el treball “Història del bàsquet a Viladecans". Un treball dirigit per la Màriu Sáenz.

La recerca "Distribució dels amfibis al terme d'Olesa de Montserrat" de l'Aina Cerdeira i el seu tutor el Javier Morales de l'institut Creu de Saba d'Olesa de Montserrat van rebre el premi de la modalitat Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat de la mà de la Genoveva Català (presidenta del Centre d'Estudis) i la Joana Llordella (secretària del jurat del Centre d'Estudis Comarcals).

El Pere Borrell, cap d'estudis de l'Aula de Música i Teatre, va reconèixer la tasca de la Nerea Morón, de l’institut Olorda, dirigit per la Carme Ferré, destacant la seva creativitat en el treball "el Cosplay i la seva elaboració".

El darrer premi del segon bloc de treballs va ser atorgat per Rosa Monforte i Solà (Coordinadora de la Territorial Baix Llobregat-Esparreguera de la Plataforma per la Llengua), a Biel Barniol de l'escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat tutoritzat per l'Eulàlia Riera amb el seu treball ”Sociolingüística catalana: De la disciplina lingüística a la realitat de Sant Feliu de Llobregat".

Va tancar el segon bloc un curtmetratge del alumnes Sergio Fernández León i Joel Lloret Peramo amb el seu enginy Rainbownotes que permet posar melodia als colors.

Els premis del tercer bloc van ser per Lídia Villaverde de l'Institut Francesc Macià de Cornellà de Llobregat i el seu treball "Estudi de l'illa de calor a Cornellà de Llobregat" dirigit pel Damià Raventós, en la modalitat Premi CMES-Transició a les Energies Renovables. En la modalitat Fundació Orienta el treball guanyador va ser també per l'Institut Francesc Macià de Cornellà; Susana Villa amb el tutor Damià Raventós rebia el premi de la mà de la Noelia Reyes (coordinadora de docència de la Fundació Orienta) i Jordi Borràs (psicòleg de la Fundació Orienta i membre del jurat) amb el seu treball "Les fòbies: La personificació de la por". 

El treball "Sistemes de numeració. Construcció d'una calculadora bàsica amb portes lògiques" era el treball seleccionat en la modalitat Universitat Politècnica de Catalunya, José Manuel Yúfera Gómez, delegat del rector al Campus del Baix Llobregat entregava el premi a Adrián Sánchez i el Javier López i el seu tutor Joan Domènech de l'institut de Bruguers de Gavà.

La modalitat CRAM (Fundació per la Conservació i Recuperació d'Animals Marins) va premiar el treball de la Claudia González i el seu tutor Félix Pérez amb el seu treball “Seguiment de les aus aquàtiques de la llacuna de Cal Tet" de l’institut Baldiri Guilera del Prat de Llobregat; Irene Antúnez (educadora del CRAM i responsable del Programa d'Assessorament dels Treballs de Recerca al Batxillerat) i l'Elena Boadas (Directora de l'Àrea d'Educació i Formació de la Fundació CRAM) van entregar el premi.  

Per últim, tancava el bloc el treball del Pol Moreno dirigit per la Dolors Polonio del col·legi Nazaret d'Esplugues de Llobregat, "El dia que els llamps encenguin bombetes",  en la modalitat Innobaix. Natàlia Mir, directora de programes i la Cristina Capitán, responsable d'administració van ser les representants de l'entitat.

Encara un premi extraordinari, entregat per la Plataforma per la Llengua, d'ús de la llengua catalana d'entre els treballs guanyadors de cada modalitat i que s'endugué la Lídia Villaverde amb el seu treball "Estudi de l'illa de calor a Cornellà de Llobregat", tancava la jornada.

Redacció / Fotos:Secció de Serveis Educatius i Formació Permanent 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
105

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix