La UOC i la UPC promouen l’accés de la dona a les carreres tecnològiques

L'acord entre les dues universitats preveu crear itineraris curriculars conjunts per acostar les matèries tecnològiques a les humanitats

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) treballaran conjuntament en la programació d’itineraris curriculars conjunts per acostar les matèries tecnològiques a les humanístiques. És una aliança per poder promoure l’accés de les dones als estudis de l’àmbit STEAM, (ciències, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques en les seves sigles en anglès). Per això, les dues institucions per a promoure noves vocacions en l’àmbit STEAM i contribuir a trencar els estereotips de gènere.

780 0008 5468043 6f618b846df95680f5132c55846b36e7

A banda, també es crea el premi Rector Gabriel Ferraté per a fer front a reptes socials. El premi implicarà l’alumnat, el professorat i el personal de gestió de totes dues institucions, es convocarà el setembre, coincidit amb la celebració del 25è aniversari de la creació de la UPC i el 50è aniversari de la creació de la UPC. El Premi està dotat per 6.000 euros i tindrà el suport de les incubadores Hubbik de la UPC i l’Espai Emprèn de la UPC per a desenvolupar la idea, que es durà a terme al Campus del Baix Llobregat de la UPC, a Castelldefels. També hi haurà premis per a dos finalistes, dotats amb 3.000 euros cadascun. L’objectiu és superar el 30% dels aproximadament 7 milions de persones que treballen al sector de les TIC. La matrícula de les estudiants és especialment baixa en tecnologia, informació i comunicacions (3%); ciències naturals, matemàtiques i estadístiques (5%) i enginyeria, manufactura i construcció (8%), i alta en salut i benestar (15%).

upc castelldefels 01

L’aliança institucional entre la UPC i la UPC preveu dos àmbits més d’actuació conjunta: potenciar el lligam entre els coneixements humanístics i els científics i tecnològics, d’una banda i afavorir que les comunitats universitàries aportin solucions als reptes socials existents, de l’altra. Així, per poder obrir aquests ”ponts de diàleg” entre les humanitats i la tecnologia per a promoure perfils professionals que abracin ciències socials, tecnologia i ciència, es crearà, per exemple, el màster universitari de Filosofia per als Reptes Contemporanis que posarà en marxa la UOC el curs vinent, dirigit per la filòsofa i professora Marina Garcés.

En aquest sentit, es facilitaran itineraris de totes dues universitats que permetin el reconeixement de crèdits d’una manera més senzilla i planificada. Així, a partir del curs 2019-2020, l’alumnat del màster universitari d’Enginyeria Industrial de la UPC podrà cursar crèdits del màster universitari de Filosofia per als Reptes Contemporanis de la UOC i viceversa.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix