Els “Ludi Rubricati” 2019, més solidari i polític

La tradicional festa romana de Sant Boi, que arriba a la setzena edició, tindrà lloc els dies 8 i 9 de juny

Sant Boi de Llobregat celebra la seva gran festa romana, Els “Ludi Rubricati” arriba a la setzena edició amb una proposta actual. Durant el cap de setmana del 8 i 9 de juny l’esdeveniment oferirà algunes claus de les eleccions a l'època romana. Les Termes Romanes, Can Barraquer i Can Torrents acolliran recreacions històriques, activitats i tallers adreçats a tota la família.

principal ludis

Sabrem com era una urna i quin aspecte tenien les “tauletes de vots”, les actuals butlletes electorals, entre altres curiositats. Des dels seus inicis, l’objectiu dels "Ludi" és oferir, de manera lúdica i divertida, informació sobre aspectes de la vida quotidiana de l’antiga Roma.

1434012181319

Enguany els participants sabran com eren els candidats a unes eleccions i els missatges o grafits que s’escrivien en una campanya electoral i com es feia carrera política aleshores. També hi haurà l’ocasió d’aprofundir en el significat de la famosa frase “pa i circ” ("panis et circense"), creada al segle I pel poeta romà Jovenal, que descriu el costum dels emperadors romans de regalar blat i entrades per al circ per mantenir al poble distret de la política.

Activitats familiars

El cap de setmana de la festa estarà farcit d’activitats familiars. Can Torrents i Can Barraquer seran escenari d’una desena de tallers i reconstruccions històriques. A les Termes Romanes s’hi faran visites comentades. Es construirà un amfiteatre, sabrem de què estava feta una urna i com es repartia el gra, es jugarà a carreres de carruatges i cavalls i els nens i les nenes aprendran a parlar en públic.

sant boi 640x360

Enguany els "Ludi Rubricati" recolliran aliments que es destinaran a la botiga solidària de Sant Boi.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
183

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix